Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα 77 του χρόνια στην Ουαλία με εντυπωσιακή τούρτα

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα 77 του χρ...

Ο ίδιος ο βασιλιάς αποκάλυψε σήμερα, γελώντας, ότι «προσπαθεί να κάνει γυμναστική, δύο φορές την ημέρα»

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2025, τα 77α γενέθλιά του με επίσκεψη στην Ουαλία, δείχνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει πλήρως τα καθήκοντά του.

Παρά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που δίνει μάχη με τον καρκίνο, ο μονάρχης της Βρετανίας γιόρτασε τα γενέθλιά του με δεξίωση, κατά την οποία υπήρχε μια εντυπωσιακή τούρτα σε μινιατούρα του κάστρου Σιβάρθβα, και στη συνέχεια συνέχισε κανονικά το πυκνό του πρόγραμμα.

Στο Λονδίνο τα γενέθλιά του γιορτάστηκαν με κανονιοβολισμούς. Ο βασιλιάς Κάρολος παρέστη, αν και ο καιρός ήταν βροχερός μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, σε μια δεξίωση για τα 200 χρόνια του Κάστρου Σιβάρθβα, μιας ιστορικής έπαυλης της Ουαλίας. Στη συνέχεια εγκαινίασε ένα σιδηροδρομικό υπόστεγο με την ημέρα να είναι αρκετά φορτωμένη, όπως συμβαίνει συχνά τους τελευταίους μήνες.

Ο βρετανός μονάρχης, που τον Φεβρουάριο του 2024 ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, τη φετινή χρονιά έχει σπάσει ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που έχει τηρήσει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Express. Αν και οι περισσότερες μετακινήσεις του έγιναν εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος έκανε και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό: στον Καναδά τον Μάιο, στο Βατικανό τον Απρίλιο και ξανά τον Οκτώβριο. Και στο ενδιάμεσο υποδέχτηκε, τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δείξει την παραμικρή κούραση, διαψεύδοντας τις επίμονες φήμες για την επιδείνωση της υγείας του.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ουδέποτε διευκρίνισαν από τι τύπο καρκίνου πάσχει ο βασιλιάς, τροφοδοτώντας τις εικασίες υπενθύμισε ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, ειδικός σε θέματα μοναρχίας και συγγραφέας ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Η κληρονομιά των Γουίνδσορ: μια βασιλική δυναστεία μυστικών, σκανδάλων και επιβίωσης». Σύμφωνα με τον Τζόμπσον, ο Κάρολος έχει αλλάξει κάποιες από τις συνήθειές του και πλέον «παίρνει έναν υπνάκο το απόγευμα».

Ο ίδιος ο βασιλιάς αποκάλυψε σήμερα, γελώντας, ότι «προσπαθεί να κάνει γυμναστική, δύο φορές την ημέρα», σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association.

Στην πραγματικότητα ο Κάρολος «αγαπάει τη δουλειά του και αυτό τον κρατάει», σχολίασε η Καμίλα κατά την επίσκεψή τους στη Ρώμη τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight