Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Αντιδράσεις για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

Αντιδράσεις για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

Ξανά στη Γ' Εθνική

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Πάτρα μετά τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Χαρακτηριστικά:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΙΔΕΑ

Από την κίνηση "Παναχαϊκή ιδέα" εκδόθηκε η πιο κατω ανακοίνωση: "Από την πρώτη ημέρα της γέννησης της Παναχαϊκής ΙΔΕΑΣ, λαμβάνουμε μηνύματα από ανθρώπους που βλέπουν με θετική διάθεση την κίνηση αυτή για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά στο εγχείρημα αυτό. Η απάντηση από μέρους της ΙΔΕΑΣ ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρη: όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την Παναχαϊκή ΙΔΕΑ μπορεί να το κάνει μονάχα βοηθώντας και προσφέροντας στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή Γ.Ε. 1891. Γραφτείτε μέλη στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Αυτός ήταν και πάντα θα είναι ο λόγος δημιουργίας της ΙΔΕΑΣ: η βοήθεια και η προσφορά, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσον, στη κοιτίδα, στη ΜΑΝΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ.
Έφτασε η μέρα, που οι τύχες ΚΑΙ του ποδοσφαιρικού τμήματος (γιατί Παναχαϊκή δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο), επανέρχονται στο μητρικό σωματείο. Δεν είμαστε προφήτες, δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες. Ίσως μονάχα κοινή λογική.
Στην Παναχαϊκή δεν πρέπουν μοιρολόγια. Δεν αξίζουν μεμψιμοιρίες και μιζέρια. Δεν προσφέρουν οι κριτικές του πληκτρολογίου και τα κλάματα στα social media. Η Παναχαϊκή έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα, με δεδομένες δυσκολίες και προβλήματα. Αλλά επαναλαμβάνοντας τις ίδιες πράξεις και λάθη, δεν γίνεται να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα.
Για εμάς, η λύση είναι συγκεκριμένη: ισχυρή Ερασιτεχνική - ισχυρή Παναχαϊκή.
Οι ώρες είναι δύσκολες και δεν προσφέρονται για περαιτέρω ανάλυση. Θα επανέλθουμε εν καιρώ, όμως...
Μέχρι τότε, ας αναλογιστούμε όλοι, ατομικά ο καθένας και σαν μάζα όλοι εμείς που δηλώνουμε Παναχαϊκή, τί πραγματικά προσφέρουμε στην ομάδα που αγαπάμε και τί μπορούμε ή θα μπορούσαμε να προσφέρουμε...
Και μην ξεχνάτε ποτέ: Παναχαϊκή ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ".

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Γράφει σχετικά ο Κώστας Ι. Σταμπολίτης: "Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο που, με μαθηματική ακρίβεια, θα φθάναμε, απλά ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Κάι, πλέον, όπως δείχνουν τα πράγματα, για άλλη μια φορά, το μπαλάκι φθάνει στα χέρια της ΕΡΑ. Αυτή τη φορά, όχι ξαφνικά αλλά αναμενόμενα, αφού το σχετικό καμπανάκι έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα με έντονη προειδοποίηση. Μάλιστα, η θλίψη για την αποβολή της ομάδας έκανε αίσθηση και έφερε λύπη, όχι μόνο εδώ στην Πάτρα, αλλά και σ’ όλη την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Όπως, λοιπόν, δείχνουν τα πράγματα, καλείται η ΕΡΑ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ποδοσφαιρικής Παναχαϊκής. Η ΕΡΑ, που, όπως η ίδια διαρρέει στον κόσμο, ασχολείται εδώ και καιρό με το ενδεχόμενο αυτό, ώστε έγκαιρα να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Μάλιστα, όπως ακούστηκε, η ΕΡΑ, εδώ στην Πάτρα, σχετικά με το θέμα αυτό βρίσκει ΄΄κλειστές πόρτες΄΄, ενώ και σε άλλα μέρη (π.χ. Βόρεια Ελλάδα), όπως η ίδια και πάλι, πρόσφατα, δήλωσε ΄΄δεν θέλουν να ακούν για την Παναχαϊκή΄΄.
Όμως, αυτή την φορά, τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ και η ανησυχία του κόσμου είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς, είναι αλήθεια, ότι ο πολύς ο κόσμος εδώ στην Πάτρα δεν αισθάνεται ασφαλής σε σχέση με την ΕΡΑ, τη λειτουργία της και τις επιλογές της (ιδίως, σε σχέση με την ΠΑΕ και γενικά με την ποδοσφαιρική ομάδα). Εξ άλλου, αν και δεν είναι ευχάριστο, θα πρέπει να θυμηθούμε, ότι η ΕΡΑ τα τελευταία χρόνια έχει εμφανή οικονομικά προβλήματα, αναγκάστηκε να πωλήσει πέντε διαμερίσματα στα Ψηλαλώνια (τα είχε στην ιδιοκτησία της, εδώ και 60 χρόνια), δεν μπορεί να συντηρήσει το γήπεδο, δεν μπορεί να εισπράξει – όπως πρέπει - τα μισθώματα από την ΠΑΕ για την χρήση του γηπέδου, δεν δείχνει να γνωρίζει ποιο είναι το ακριβές χρέος της ΠΑΕ (παρότι μέτοχος της ΠΑΕ), δεν έχει την δυνατότητα να προβεί στην εκκαθάριση των δύο ΠΑΕ που λύθηκαν (πριν την έλευση των τελευταίων ιδιοκτητών), κ.λπ.. Αυτή, λοιπόν η ΕΡΑ, με τις παραπάνω αδυναμίες (θεωρώ, ότι δεν αρνείται να τις αποδεχθεί), καλείται, στην παρούσα πολύ δύσκολη περίσταση, να πάρει την σωστή απόφαση για ποδοσφαιρικό τμήμα.
Όμως, όπως είπαμε, ο κόσμος της ομάδας αισθάνεται ανασφαλής. Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να δημιουργήσω προβλήματα, ούτε για να απαξιώσω την ΕΡΑ (βοήθεια χρειάζεται), αλλά, απλά και μόνο, για να καταδείξω την σπουδαιότητα και σοβαρότητα των στιγμών, το βάρος της ευθύνης που όλοι έχουμε, αλλά και την ανάγκη ενότητας γύρω από το πρόβλημα.
Ας δούμε, όμως, και τα παρακάτω :
Θεωρώ, ότι, κατ’ αρχήν, είναι υποχρεωμένη η ΕΡΑ να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας και να του εξηγήσει, τι σημαίνει ΄΄βρίσκει κλειστές πόρτες στην Πάτρα΄΄; Με ποιους μίλησε, τι ζήτησε και τι απαντήσεις πήρε ; Σ’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, επιβάλλεται, όλοι εδώ στην Πάτρα, να γνωρίζουμε, διότι η Παναχαϊκή ανήκει σε όλη την πόλη και κάποια στιγμή όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη και σαφή θέση στο πρόβλημα, να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, και, έντιμα και ειλικρινά, να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.
Αν, ο μη γένοιτο, η Πάτρα δεν θέλει την Παναχαϊκή, τότε, στην πολύ δυσάρεστη αυτή περίπτωση, αναγκαστικά, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις εκτός Πατρών.
Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα ; Εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ, τόσο εύκολα. Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο να αποκλείσουμε την περίπτωση να έλθει στην ομάδα ενδιαφέρον αλλά και χρήμα της πόλης ; Εγώ πιστεύω, ότι αν γίνουν οι σωστές κινήσεις, μπορεί να έχουμε και τα δύο.
Εν πάσει περιπτώσει, περιμένουμε σαφείς και πειστικές απαντήσεις, ώστε να πούμε κάτι περισσότερο.
Επίσης, εγώ, αυτό το ΄΄λύσεις εκτός Πατρών’’, πάντα, το φοβάμαι. Μια τέτοια επιλογή δεν πρέπει να είναι βιαστική, χρειάζεται υπομονή, συναινέσεις, ΄΄ψάξιμο΄΄ με πολύ μεγάλη προσοχή και παροχή σοβαρών εγγυήσεων αλλά και ξεκάθαρο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα εκ μέρους των υποψηφίων, ιδίως επειδή οι εποχές ήταν και είναι πολύ δύσκολες και θολές. Το θέμα δεν είναι να φύγει από τα χέρια μας η καυτή πατάτα, αλλά να γίνει το καλύτερο δυνατόν, να μπουν γερές βάσεις, να .... να ....., να .......( τα έχουμε πει, πολλές φορές). Τυχόν επιπόλαιες κινήσεις και βιαστικές αποφάσεις – όπως και η τελευταία του Αυγούστου του 2021 - ενέχουν τους γνωστούς κινδύνους και ιδίως τον κίνδυνο να φθάσουμε, αφενός να λέμε, για μια ακόμα φορά, ΄΄μία από τα ίδια΄΄ και αφετέρου τα χρέη (και η απαξίωση) να μεγαλώνουν.
Δεν είναι εύκολη η θέση της ΕΡΑ, αυτό το ξέρουμε όλοι και το συμμεριζόμαστε. Δεν της κάνουμε επίθεση, άλλο λέμε. Τι χρειάζεται, ως βοήθεια ;
Ακούγεται, τέλος, η άποψη ΄΄γραφτείτε μέλη στην ΕΡΑ ...... να δυναμώσει η ΕΡΑ .......... κ.λπ.΄΄. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την άποψη αυτή. Όμως, η άποψη αυτή για να ξεφύγει από το θεωρητικό επίπεδο και να αποκτήσει μια χρήσιμη και αποτελεσματική δυναμική, χρειάζεται να συνοδεύεται και από κάποια άλλα πράγματα.
Ας δούμε ορισμένα από αυτά :
1. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην ΕΡΑ. Εκλογές έχουμε στο τέλος του επομένου μηνός. Θα έχουμε επανάληψη της ίδιας κατάστασης ; Το ίδιο ή περίπου το ίδιο Δ.Σ. ; Υπάρχουν νέοι υποψήφιοι ; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα – πρόταση αλλαγής από κάποιον νέο ή παλιό υποψήφιο, σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση ; Οι εκλογές θα αποκτήσουν ουσία και δυναμική πραγματικής αλλαγής ή θα είναι και πάλι μια απλή τυπική διαδικασία ; Διότι, ναι μεν και η ίδια η ΕΡΑ λέει ότι θέλει νέα μέλη, αλλά στην πράξη – κατά την γνώμη μου - δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό, ούτε δείχνει ότι (πραγματικά) το θέλει. Για να έλθει κάποιο νέο μέλος, χρειάζεται κάτι να του κινήσει το ενδιαφέρον, κάτι να τον ενθουσιάσει, κάτι να τον πείσει ότι κάτι θα αλλάξει, ότι θα γίνει κάτι το καλύτερο. Να αισθανθεί, ότι θα είναι χρήσιμος, ότι μπορεί να προσφέρει, ότι θα τον σεβαστούν. Εν όψει εκλογών, θα υπάρξουν τέτοιες ανακοινώσεις – κίνητρα προς τον κόσμο ; Θα έλθει η ΕΡΑ κοντά στον κόσμο ; Θα αλλάξει κάτι, αυτή τη φορά ;
2. Μεμονωμένες εγγραφές μελών στην ΕΡΑ, δεν νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν. Αντίθετα, μαζικές εγγραφές και μάλιστα οπαδών με κοινά χαρακτηριστικά και κοινές απόψεις και διάθεση αλλαγής θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ; Το θέλουν αυτό εκεί στην ΕΡΑ ; Θα το προκαλέσουν ;
3. Η ίδια η ΕΡΑ αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να πλησιάσει ανθρώπους, εδώ στην Πάτρα, και να τους ζητήσει να γίνουν μέλη της ; Το έκανε ποτέ ; Όταν έχεις κάτι ανάγκη, δεν το περιμένεις, το προσεγγίζεις, το ζητάς, το διεκδικείς. Γιατί δεν το κάνει ; Αν δεν το κάνει η ΕΡΑ, θα κάνουμε κάτι εμείς οι υπόλοιποι, από κοινού και συντονισμένα ; Υπάρχουν σκέψεις γι’ αυτό ; Υπάρχει η διάθεση ; Ή θα το αφήσουμε μόνο στην ΕΡΑ ; Έχει κάποιος να προτείνει κάτι ;
Επαναλαμβάνω, ότι τα παραπάνω δεν τα γράφω για να δημιουργήσω πρόβλημα (αρκετά έχουν συσσωρευθεί και μας ταλαιπωρούν) αλλά για να καταδείξω την σπουδαιότητα και σοβαρότητα των στιγμών, αλλά και το βάρος της ευθύνης που όλοι έχουμε. Επίσης, την ανάγκη για συναινετικές διαδικασίες, συσπείρωση και ενότητα στην αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων. Με ψυχραιμία, υπομονή και μακριά από διχόνοια, αντεγκλήσεις και μεγαλοϊδεατισμούς.
Για να μην κουράσω περισσότερο, αυτά τα λίγα προς το παρόν. Θα τα ξαναπούμε".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports