Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το επίσημο opening του υπέροχου Cine Paris στην Πλάκα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το επίσημο opening του υπ...
Μαρτάτος Tάκης

Το ιστορικό Cine Paris γιόρτασε και επίσημα την επαναλειτουργία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή κάτω από την Ακρόπολη – Το ανέλαβε η οικογένεια Μπεχτσή του Cinobo

Με μια γιορτινή βραδιά, το πιο εμβληματικό θερινό σινεμά της Αθήνας, το Cine Paris πέρασε και επίσημα στη νέα του εποχή με την υπογραφή της οικογένειας Μπεχτσή, της πλατφόρμας & εταιρείας διανομής Cinobo.

Το ιστορικό Cine Paris γιόρτασε και επίσημα την επαναλειτουργία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή κάτω από την Ακρόπολη. Η αγαπημένη κινηματογραφική ταράτσα της Πλάκας που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής, υποδέχτηκε και πάλι καλλιτέχνες, φίλους του Cinobo και του κινηματογράφου, αλλά και εκπροσώπους των Media και των Τεχνών που απόλαυσαν μια ατμοσφαιρική βραδιά με πολλές εκπλήξεις.

Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα πίσω από την Ακρόπολη, η performer Μάνια Λεμπέση παρουσίασε ένα tribute (αφιέρωμα) στην αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη ερμηνεύοντας «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι - κομμάτι που κέρδισε το Oscar Καλύτερου Τραγουδιού το 1961, με αφορμή την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» (1960) του Ζυλ Ντασέν που προβλήθηκε αμέσως μετά συμβολικά στην πρώτη αυτή επίσημη λειτουργία της αίθουσας.

Η ιδρύτρια και CEO του Cinobo, Δάφνη Μπεχτσή καλωσόρισε και επίσημα τους καλεσμένους στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του κινηματογράφου και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη το Ίδρυμα Χατζηϊωάννου στο οποίο ανήκει το κτίριο και ανέλαβε την ανακαίνιση του τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.

Όπως σε κάθε δυνατή κινηματογραφική στιγμή, η μπύρα Fischer ήταν εκεί για να δροσίσει τους παρευρισκόμενους, ενώ αμέσως μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε κοκτέιλ party με τις μουσικές επιλογές της Nalyssa Green.

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν οι ηθοποιοί Σμαράγδα Καρύδη, Αναστάσης Ροϊλός, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιώργος Νανούρης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Τσιαντούλας, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, οι τραγουδιστές Μαρίζα Ρίζου, Γιώργος Περρής, Idra Kayne, οι Γιώργος Λεβέντης, Εύη Καλογηροπούλου, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Ευθαλία Παπακώστα, Ξένια Ντάνια, Τζούλη Αγοράκη, Zoe Pre, Παύλος Χάππιλος, Δημήτρης Τσίκλης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής και πολλοί ακόμη φίλοι του σινεμά.

Το μοναδικό Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας και σίγουρα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των τουριστών που κατακλύζουν την Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά και μετά από δουλειά μηνών, παραδίδει το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art.

Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής ενώ διαθέτει όπως είδαμε, έως και αναπαυτικές σεζ λονγκ.

*Οι φωτογραφίες από την πρεμιέρα στο Cine Paris έχουν credit: Θάλεια Γαλανοπούλου.

Ο γοητευτικός Αναστάσης Ροϊλός που το φε...

Ο γοητευτικός Αναστάσης Ροϊλός που το φετινό καλοκαίρι παίζει «Άλμετ» και θα έρθει και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture