Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν «εκστρατεία» για το νέο Αστυνομικό μέγαρο στο ΚΕΤΧ οι κάτοικοι- « Αν δεν γίνουν διανοίξεις, να πάνε αλλού»

Πάτρα: Ξεκινούν «εκστρατεία» για το νέο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι ζητούν

Αύριο, Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 19:45 στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού σχολείου δίνουν ραντεβού οι κάτοικοι της περιοχής του ΚΕΤΧ  με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα που προκύπτουν από τη δημιουργία του νέου Αστυνομικού Μεγάρου  στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζονται μέχρι τώρα το κτίριο 11.000 τετραγωνικών μέτρων θα δημιουργηθεί εντός του ΚΕΤΧ, επί της οδού Εγλυκάδος.  Ωστόσο οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι τα πολεοδομικά, κυκλοφοριακά ζητήματα αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν είναι σοβαρά.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια μετά από ερώτηση της παράταξης του Βασίλη Αϊβαλή, «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» στην υποχρεωτική λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

«Η απάντηση που είχε δώσει τότε η κα Τογιοπούλου από την πλευρά του δήμου ήταν τελείως γενική. Ανέφερε ότι δεν προκύπτει κάποια άμεση υποχρέωση για τον δήμο, ότι έχουν στείλει κάποια χαρτιά στο υπουργείο για να γίνουν οι διανοίξεις των δρόμων που επιβάλλονται αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα του υπουργείου. Από την άλλη, το υπουργείο έχει κάνει σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία διάνοιξη και ότι δεν είναι δική του ευθύνη, δε θα χρηματοδοτήσει κάτι τέτοιο» λέει στο thebest.gr ο Γεράσιμος Ματαράγκας, κάτοικος της περιοχής.

Όπως ξεκαθαρίζει, «βασικό μας αίτημα είναι να πάρουν πίσω την τροποποίηση σχεδίου πόλης, να βρουν άλλο σημείο για να το φτιάξουν. Από την στιγμή που δεν γίνονται οι διανοίξεις, δεν μπορεί να ισχύει αυτή η τροποποίηση. Το ΦΕΚ που έχει βγει με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λέει ότι για να προχωρήσει το έργο επιβάλλεται να γίνουν συγκεκριμένες διανοίξεις. Υπάρχουν πολλά υποψήφια οικόπεδα και εναλλακτικές λύσεις. Κατάλληλο για παράδειγμα είναι το οικόπεδο στη μίνι περιμετρική καθώς είναι καλά συνδεδεμένο με όλη την πόλη. Επίσης στο σχέδιο πόλης προβλέπεται κέντρο διοίκησης στην Ακτή Δυμαίων αλλά δεν εφαρμόζεται».

Κάπως έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έφτασαν στο σημείο να κάνουν αρχικά μία ενημερωτική εκδήλωση, περισσότερο για να ενημερωθούν οι άνθρωποι της γειτονιάς, να τους παρουσιαστεί το σχέδιο και τι προβλέπεται να γίνει εντός του ΚΕΤΧ και ποιες είναι  οι συνέπειες που θα έχει η τοποθέτηση του αστυνομικού μεγάρου σε αυτό το σημείο.

Να σημειώσουμε ότι το αστυνομικό μέγαρο θα γειτονεύει άμεσα με το σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κρατητήρια της ασφάλειας και τμήμα μεταγωγών θα χωρίζονται από το σχολείο με έναν δρόμο.

«Στην εκδήλωση θα υπάρχει κι ένα ψήφισμα στο οποίο θα αναγράφονται οι πληροφορίες που θα εκθέσουμε αύριο και όσοι θέλουν θα μπορούν να το υπογράψουν. Στη συνέχεια θα υποβάλουμε αυτό το ψήφισμα στον δήμο για να δει ότι υπάρχει μία αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν συμφωνεί με το έργο. Το πώς θα προχωρήσουμε είναι κάτι που θα συζητηθεί μετά την ενημερωτική εκδήλωση. Ως κάτοικοι έχουμε προσπαθήσει κατ’ επανάληψη να έρθουμε σε επαφή με τον δήμαρχο και έχει αρνηθεί, του έχουμε στείλει επιστολή με 30 υπογραφές κατοίκων. Δεν μας απάντησε ούτε μας δέχθηκε στο γραφείο του, αν και προσπαθήσαμε συστηματικά» λέει ο κ. Ματαράγκας.

 

 

Εικόνες από το σημείο που σχεδιάζεται να γίνει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις