Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν στο 3ο Διεθν...

Σε μια μοναδική κινηματογραφική βραδιά στην τελετή λήξης, θα τιμηθούν ο Αλεξάντερ Πέιν, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Εύα Νάθενα

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, με καταγωγή από το Αίγιο, θα τιμήσει με την παρουσία του το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου και στα Παλαια Σφαγεία Αιγίου.

Πολυβραβευμένος με 2 Όσκαρ, 2 BAFTA και 2 Χρυσές Σφαίρες, ο σπουδαίος Αλεξάντερ Πέιν εντοπίζει το κινηματογραφικό του ενδιαφέρον σε λιτές αφηγήσεις με μια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση. Σε πολλές περιπτώσεις με αυτοβιογραφικά στοιχεία, και πάντα με την προσωπική του ματιά, οι ταινίες του Πέιν ασχολούνται με σημαντικά θέματα, εισάγοντας χιουμοριστικά στοιχεία και δημιουργώντας συγκλονιστικές συγκινητικές στιγμές. Πλαγίως (2004), Οι απόγονοι (2011) και η αριστουργηματική Νεμπράσκα (2013) είναι λίγες μόνο από τις ταινίες σε μια σημαντική φιλμογραφία που καταφέρνει να συνδυάσει το σινεμά του δημιουργού και τον mainstream κινηματογράφο.

Ο Αλεξάντερ Πέιν έχει συνεργαστεί με μεγάλους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Λόρα Ντέρν, η Ρις Γουίδερσπουν και ο Πολ Τζιαμάτι, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην τελευταία του ταινία, Τα παιδιά του Χειμώνα, μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Με μεγάλη χαρά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα υποδεχθεί τον αγαπημένο σκηνοθέτη στην Τελετή Λήξης την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, όπου θα βραβευθεί για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, ενώ θα δώσει το παρόν και σε προβολές των διαγωνιστικών προγραμμάτων στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου. Με δεδομένη την πρόταση από την πλευρά των διοργανωτών για εκδηλώσεις για το έργο του εν καιρώ, η φετινή παρουσία τού Αλεξάντερ Πέιν ίσως να είναι το ξεκίνημα μιας συνεχούς συνεργασίας.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» έρχεται από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου σε διοργάνωση του Δήμου Αιγιαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture