Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Χαρά και συγκίνηση για τις αρσακειάδες που επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο Παλαιό Αρσάκειο (45 φωτο)

Χαρά και συγκίνηση για τις αρσακειάδες π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πρωί του Σαββάτου ήταν γεμάτο μνήμες και… αταξίες, συν ότι ανακαλύψαμε μια ανάπλαση- πρότυπο

«Διαβάσατε»; «Χτύπησε κουδούνι»;

Ακόμα και … «γύρω γύρω όλοι», νοσταλγικό, κοριτσίστικο αγνάντεμα στους εξώστες και τσουλήθρες στην κεντρική σκάλα έκαναν οι αλλοτινές αρσακειάδες το πρωί του Σαββάτου. Το εμβληματικό, ιστορικό κτίριο του Παλαιού Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος επιτέλους ξαναζεί καθώς μετατράπηκε πλήρως ανακαινισμένο σε Δημαρχείο.

Τα «αποκαλυπτήρια» λοιπόν σε αυτούς που το έζησαν και το αγάπησαν- μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζομένους- έγιναν σε κλίμα χαράς και συγκίνησης. Το κάλεσμα από το Δήμο Πατρέων εξελίχθηκε αναπάντεχα στο πιο αισιόδοξο και χαλαρό reunion!

Συμπολίτισσες από 40 έως και 80 ετών ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και θυμήθηκαν στιγμές, συνήθειες, περιστατικά. Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα χαμόγελα περίσσεψαν… Συναντήθηκαν με την κ. Ντίνα της καθαριότητας και του Κυλικείου, τη δασκάλα του Δημοτικού κ. Λένα, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου… Εννοείται πως επειδή το σχολείο ήταν θηλέων ο περίγυρος ήταν γυναικοκρατούμενος, αλλά υπήρξαν και κάποιες ανδρικές παρουσίες των μεταγενέστερων ετών.

Το παρών έδωσε και το σημερινό εκπαιδευτικό δυναμικό του Αρσακείου που εδρεύει πλέον στο Πλατάνι. Ηταν ευτύχημα πως δεν υπήρξαν ομιλίες και δείγματα τυπικότητας. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ήταν ένας φιλόξενος αλλά διακριτικός οικοδεσπότης, ενώ και οι συνεργάτες του, άφησαν το περιθώριο σε όλους όσους έζησαν και μεγάλωσαν μέσα σε αυτές τις εγκαταστάσεις να θαυμάσουν ως πρωταγωνιστές του event την όλη ανάπλαση και πρωτίστως να συναντηθούν.

Να πούμε πως η σύγχρονη ανάπλαση έγινε με σεβασμό στην παλαιά αισθητική. Διατηρήθηκαν χρώματα και αρχιτεκτονικά στοιχεία με λιτή προσέγγιση, ενώ προστέθηκαν ασανσέρ. Οι διάδρομοι στις πλαινές πτέρυγες, με τις αίθουσες που είναι πλημμυρισμένες μνήμες, έχουν υποδεχθεί τα γραφεία του Δήμου  για προσωπικό, συνεργάτες, αντιδημάρχους. Στη σάλα της εισόδου είδαμε ιστορικά ντοκουμέντα με τους διευθυντές και τις εκδηλώσεις του Αρσακείου, ενώ επάνω η σκηνή από το θέατρο έχει αφαιρεθεί αφού ο χώρος θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Τα γραφιστικά με τις ρετρό φιγούρες μας γοήτευσαν. Οι κήποι έχουν γκαζόν και πανσέδες. Στον τελευταίο όροφο εκτίθενται σύγχρονα γλυπτά από την εικαστική συλλογή του Δήμου ενώ το γραφείο του δημάρχου είναι στη θέση του…. λυκειάρχη.  Η ημέρα αυτή πραγματικά δεν χωρούσε γκρίνιες. Και δικαίως.  Δείτε πολλές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View