Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε έρθει τελευταία φορά στην Πάτρα με το "Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή"

Όταν η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε έρθει τ...
Μαρτάτος Tάκης

Ήταν με το αγαπημένο και δημοφιλές έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου στο Αρχαίο Ωδείο το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017

Στο κοιμητήριο Ζωγράφου στην Αθήνα τελέστηκε η κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 77 της χρόνια.

Η αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό «Μαντάμ Σουσού» και Χριστίνα Μαρκάτου στην «Ντόλτσε Βίτα», είχε έρθει τελευταία φορά να παίξει στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2017, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, με την παράσταση «Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…», την καταπληκτική αυτή μαύρη κωμωδία που είχε υπογράψει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Ήταν τότε ο 9os χρόνος παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο πλέον θεωρείται από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Η παράσταση όπου είχε παίξει και η αείμνηστη Άννα Παναγιωτοπούλου, είχε παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο την 1η Ιουλίου 2017 στις 21.30.

Σύμφωνα με το στόρι (το κείμενο είναι των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου), δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση υπολογίζεται πως είχαν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές έως και το 2017, ένα νούμερο ρεκόρ που μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί.

Στο «Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή» το καλοκαίρι του 2017 έπαιζαν οι Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Θωμάς Πανδής, ο Αχαιός στην καταγωγή ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος, ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Θανάσης Τούμπουλης, ο Παύλος Χαϊκάλης και οι Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Τα κοστούμια ήταν της Ελένης Μπλέτσα και τα σκηνικά είχαν φιλοτεχνήσει η Αλανιάδη Μαρία και η Στασινού Αγνή. Η παραγωγή της παράστασης που είχε φιλοξενηθεί τότε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ήταν του Γιώργου Κατσιβαρδέλου.

Πατρινοί θεατρόφιλοι που είχαν παρακολουθήσει την παράσταση θυμούνται χαρακτηριστικά και την Άννα Παναγιωτοπούλου που ήταν όπως πάντα σαρωτική και υποδειγματική στο ρόλο της και ας ξεχνούσε όπως λένε, σε κάποια σημεία τα λόγια της. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν αποθεωτικό.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, από τα βασικά στελέχη του Ελεύθερου Θεάτρου που έλαμψε θεατρικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ήταν γεννημένη στις 30 Ιουλίου, 1947, στην Κυψέλη στην Αθήνα και έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές λόγω του αλτσχάιμερ, από το οποίο έπασχε, το Μεγάλο Σάββατο 4-5-2024.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight