Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άνοιξαν τα καλοκαιρινά μαγαζιά της εστίασης- Η αύξηση στην τιμή του καφέ- Η έλλειψη προσωπικού που «εκτοξεύεται» φέτος

Πάτρα: Άνοιξαν τα καλοκαιρινά μαγαζιά τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Με το άνοιγμα ωστόσο των παραλιακών καφετεριών είδαμε και αύξηση στην τιμή του καφέ.

 

Άνοιξαν τις ημέρες του Πάσχα τα περισσότερα καλοκαιρινά μαγαζιά της εστίασης στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με τους επιχειρηματίες να εύχονται να μείνει καλός ο καιρός.

Με το άνοιγμα ωστόσο των παραλιακών καφετεριών είδαμε και αύξηση στην τιμή του καφέ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «η τιμή του καφέ στο κέντρο της Πάτρας, στην Ρήγα Φεραίου φτάνει πλέον τα 4 ευρώ ενώ στα παραλιακά καταστήματα κοστίζει παραπάνω, έως και 4,50 ευρώ. Πρόκειται για μία αύξηση του 10% περίπου που υπάρχει γιατί και οι επιχειρηματίες μετά και από τη νομοθεσία για τους αιγιαλούς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πληρώνουν έξοδα 12 μηνών για μαγαζιά που μένουν ανοιχτά λίγους μήνες. Ελπίζουμε να μην ισχύουν αυτά που διαβάζουμε σχετικά με τα προβλήματα στις χώρες παραγωγής καφέ. Λόγω καιρού, κλιματικής αλλαγής κ.λπ., λέγεται ότι υπάρχει μείωση της παραγωγής. Ελπίζουμε να μη συμβεί με τον καφέ ό,τι και με το λάδι, υπάρχει περίπτωση αν ισχύει η μείωση της παραγωγής να έχουμε αύξηση 20-30% στον καφέ. Προς το παρόν ωστόσο δεν αναμένεται άλλη αύξηση, η σαιζόν κλείνει με την τιμή που έχει ανοίξει, δεν ανεβάζουν τιμή κατά την διάρκειά της οι επιχειρηματίες».

Εκτός από τα έξοδα ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης είναι η έλλειψη προσωπικού που φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Δεν απαντά κανείς στις αγγελίες που βάζουμε αναζητώντας προσωπικό. Η έλλειψη φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Θα ήθελα να τονίσω ότι όσα λέγονται για χαμηλές αμοιβές και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στην εστίαση, δεν ισχύουν. Όταν αναζητάς προσωπικό, έχεις έλλειψη θα δώσεις ό,τι σου ζητούν. Ο επιχειρηματίας είναι ο εκβιαζόμενος που ψάχνει με αγωνία. Σε όλη την αγορά, οι αμοιβές στην εστίαση είναι οι υψηλότερες, παραπάνω από τον βασικό μισθό» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος ο οποίος επισημαίνει ότι η έλλειψη οφείλεται σε αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.

«Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι ότι με την πανδημία και μετά οι περισσότεροι έφυγαν από τον χώρο της εστίασης και ακολούθησαν άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό» καταλήγει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις