Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Πανάξια πρωταθλήτρια η ΝΕ Πατρών, νίκησε στον τελικό τη Λάρισα με 13-12 (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Πανάξια πρωταθλήτρια η ΝΕ Πατρών, νίκησε...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ανέβηκε στην Α1 Εθνική

Οκτώ χρόνια στην Α2 Εθνική πόλο ήταν πολλά για την ΝΕΠ, που εν "χορδαίς και οργάνοις" είναι απο το απόγευμα της Μ. Τρίτης, ως πρωταθλήτρια, ξανά στην Α1!

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που «έσπασε» καρδιές η ΝΕ Πατρών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α2 Ανδρών!

 

Το σύνολο του Μάκη Λυκούδη επικράτησε με 13-12 του ΝΟ Λάρισας σε ένα απίστευτο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο των Ιωαννίνων με τη φάση που σημάδεψε τον αγώνα να συμβαίνει στα τελευταία λεπτά. Στο 5:47 του τέταρτου οκταλέπτου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος και η ΝΕ Πατρών κέρδισε πέναλτι και έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω με το σκορ στο 9-8 υπέρ των Πατρινών.

ΝΟ Λάρισας – ΝΕ Πατρών 12-13

Στο αγωνιστικό κομμάτι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο η ΝΕ Πατρών πήρε οριακό προβάδισμα (3-2) χάρη σε τέρμα του Σπύρου Λυκούδη στα 26 δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, όμως ο ΝΟ Λάρισας αντέδρασε καθώς πήρε για πρώτη φορά τα ηνία (4-3) χάρη σε τέρματα των Μερκουριάδη και Παράσχου. Παρόλα αυτά οι Πατρινοί με ένα σερί 4-1 προηγήθηκαν με 7-5 στο ημίχρονο με δύο τέρματα του Σπύρου Λυκούδη και από ένα του Αβαγιανού και Καραΐσκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλοί μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (9-8) με τέρμα του Χρυσοστόμου στα μισά της τελευταίας περιόδου, όμως στο 5:47 αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος κάτι που έγειρε τη πλάστηκα υπέρ των Πατρινών που κέρδισαν πέναλτι και έπαιξαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω. Το σύνολο του Μάκη Λυκούδη αξιοποίησε το πέναλτι με τον Τρασάϊ για το 10-8 και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΝΟΛ που πλησίασε στο γκολ, η ΝΕΠ είχε τις λύσεις.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Στο 5:47 του τέταρτου οκταλέπτου απεβλήθει με κόκκινη κάρτα το Νο7 του ΝΟ Λάρισας, Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος επειδή χτύπησε στο πρόσωπο αντίπαλο. Στο 3:16 του τέταρτου οκταλέπτου απεβλήθει με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΝΟ Λάρισας, κ. Θεοδωρόπουλος επειδή ήταν όρθιος την ώρα του αγώνα και διαμαρυρόταν στους διαιτητές».

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 0-1, 7-5

ΝΟ Λάρισας (Δημήτρης Μπλάνας): Μπεζιλιώτης, Χρυσοστόμος 1, Γκανάτσιος 3, Στεργίου 1, Δανιήλ Α., Νικηφορίδης 1, Παπαδόπουλος 2, Παράσχος, Πατσίκας 1, Μερκουριάδης 2, Πατούνας, Χατζής, Τσούτσας Χ., Μότσιας 1, Κόκκινος

ΝΕ Πατρών (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Βαλουξής, Τσίπης, Καραΐσκος 3, Τρασάϊ 2, Κωνσταντακόπουλος, Παπαγεωργίου 1, Καρράς, Αντίοχος 1, Πιτσίκας Ηλ., Δραγώνας, Αβαγιανός 1, Γιαννακόπουλος

 

* Ο Μάκης Λυκούδης έγινε ο τρίτος προπονητής που ανεβάζει τη ΝΕΠ στην Α1, καθώς είχαν προηγηθεί ο Γιώργος Κακουλίδης τη σεζόν 2006-2007 και ο Λάμπρος Αναστασόπουλος πριν από μια 10ετία.

* Το πρόσωπο της ημέρας είναι αναμφίβολα ο Γιώργος Καρράς, ο οποίος έχει δώσει «παρών» και στις τρεις ανόδους της ΝΕΠ!

* Την απονομή στη ΝΕΠ έκανε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος, με τους παίκτες να βουτάνε στην πισίνα με το Κύπελλο μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

* H ΝΕΠ είχε στο πλευρό της και τον κόσμο της, καθώς πολλοί πατρινοί ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με το λεωφορείο που ναύλωσε ο σύλλογος.

Ο ΤΡΙΤΟΣ

Και κάτι με ξεχωριστή σημασία! Ο Φίλιππος Αντίοχος θα παίξει στην Α1, όπως και ο αείμνηστος αδικοχαμένος πατέρας του Κωνσταντίνος που τον καμαρώνει από ψηλά. Και θα γίνει ο τρίτος της οικογένειας με θητεία στην Α1, μετά και τον θείο του Λάμπρο.

 

Δείτε τον αγώνα

Για 6η φορά στην Α1

Η ΝΕΠ ΣΤΗΝ Α1

Για 6η φορά στην ιστορία της!

2007-2008 ΝΕΠ 10η

2008-2009 ΝΕΠ 4η

2009-2010 ΝΕΠ 10η

2010-2011 ΝΕΠ 12η

2015-2016 ΝΕΠ 12η 

2024-2025 ΝΕΠ -

* Σε ένα τρομερό παιχνίδι με πολλά γκολ ο Άρης Θεσσαλονίκης επικράτησε με 18-16 του ΝΑΟ Κέρκυρας στο μικρό τελικό της Α2 Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο των Ιωαννίνων. Οι Θεσσαλονικείς πήραν την τρίτη θέση που ίσως αποτελέσει σημαντική σε περίπτωση που αποσυρθεί κάποια ομάδα από την Α1 Ανδρών.

 

ΣΒΟΛΗΣ: Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές, στη διοίκηση και σε όλη την οικογένεια της ΝΕΠ για την εκπληκτική της πορεία και την άνοδό της στην Α1 κατηγορία. Το μέλλον ανήκει, κυρίως, στους νέους αθλητές που εκτός από το ταλέντο τους διακρίνονται και για το ήθος τους. Τίμησαν τους εαυτούς τους, το σωματείο τους αλλά τίμησαν και την πόλη μας. Τους οφείλουμε, εκτός από το ευχαριστώ και τον σεβασμό μας, και τη δέσμευση να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά τους και να συμβάλλουμε άπαντες να τελεσφορήσει και το θέμα της στέγασης.

Αθλητικές ειδήσεις Τώρα

Έγινε η κλήρωση για τον ΟΠΑΘΑ Πατρών

Πέντε αθλητές του ΝΟΠ για προετοιμασία στην Εθνική Εφήβων- ΦΩΤΟ

"Σκληρή δουλειά και προσήλωση" στην ΝΕΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports