Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ρέντη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν

Ρέντη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση...

Νέα στοιχεία για τον τρόποι που λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση

Νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως σχετικά με τη δομή και τον τρόπο που δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των συλληφθέντων που αποκαλύφθηκε μετά τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Στη δικογραφία υπάρχει μια λεπτομερέστατη περιγραφή για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στους «μικρούς» και στους «μεγάλους».

Είναι χαρακτηριστικό το πως συζητούσαν αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη. ««Ευθεία βολή και μπαμ. Όποιον πάρει ο Χάρος. Πήγαμε για να σκοτώσουμε» ήταν όσα ανέφεραν στις μεταξύ τους συνομιλίες

Ο ρόλος των μικρών - Υποτάσσονταν στη βούληση των μεγάλων
Οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας ήταν αυτοί που έδιναν τα όπλα και τις εντολές και οι «μικροί» ήταν αυτοί που τις εκτελούσαν. Όπως αναφέρουν σχετικά οι αστυνομικοί: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη με εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους. Τα νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν την βούληση της οργάνωσης».

 

Τι συνέβαινε με τις ομάδες κρούσης
Μόλις έδιναν το πράσινο φως οι «μεγάλοι» της ιεραρχίας οι «μικροί» έβαζαν σε εφαρμογή τα σχέδια κρούσης ενώ έκαναν και επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανέφερε τo OPEN.

Κύκλοι της αστυνομίας προσθέτουν επίσης πως: «Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που τα νεότερα-τα κατώτερα μέλη τους αποκαλούν «μεγάλους» και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και στις εντολές τους και τους αποκαλούμενους «μικρούς» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας 16 έως 24 ετών οι οποίοι αποτελούν κατώτερα μέλη που χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης προς επίτευξη  αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 σε βαθμό κακουργήματος
Οι  68 κατηγορούμενοι καλούνται να αντικρούσουν κατά περίσταση 28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 είναι σε βαθμό κακουργήματος. Τα αδικήματα αυτά είναι: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση, εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο, διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση, διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη, βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά εξακολούθηση, παράνομη κατοχή κροτίδων και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Αυτοί είναι οι «8» αρχιχούλιγκαν πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη
 

Ο σκληρός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται με λεπτομέρειες στη δικογραφία μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το OPEN, οκτώ είναι τα πρόσωπα που αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης και που επέλεγαν τους στόχους και σχεδίαζαν την εγκληματική δραστηριότητα. Όλοι τους είναι μέλη της Θύρας 7 του Ολυμπιακού.

Στη κεφαλή της οργάνωσης βρίσκονταν ο Ι.Α.

Αρχηγός Θύρας 7
Άμεση επικοινωνία με διοικητικά στελέχη ομάδων του Ολυμπιακού
Ηγείτο συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη
Έφερε οπλισμό σε αγώνες
Εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά (21/6/2017-20/8/2017)
Εργαζόταν στη μπουτίκ του Ολυμπιακού
Έφερε διαπίστευση σε επίσημους αγώνες
Κέρδιζε χρήματα πουλώντας με μηδενική τιμή
 

Ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης ήταν και ο Μ.Χ.

Είχε το προσωνύμιο  «ΟΛΜΕ»
Έδινε εντολές για έναρξη επεισοδίων
Είχε άμεση επαφή με τον Αρχηγό Α.Ι.
Αρχηγός συνδέσμου του Ολυμπιακού στο Ίλιον
Επίθεση με μαχαίρι σε αντίπαλους οπαδούς
Κέρδιζε χρήματα πουλώντας εισιτήρια με μηδενική τιμή και από καντίνες
Εφοδίαζε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με πολεμοφόδια
Εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά (20/4/23-19/06-2023)
 

Άλλη περίπτωση στους «υψηλόβαθμους» είναι και αυτή του Π.Κ.

Είχε το προσωνύμιο «Misfits»
Ηγείτο συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα
Ενεργοποιούσε φωτοβολίδες στους αγώνες
Εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά από την 1/6/22
 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Δ.Μ.

Συνομιλούσε με άτομα στη διοίκηση του Ολυμπιακού και με τον πρόεδρο ερασιτεχνικής ομάδας
Ηγείτο οπαδών του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό
Αποφάσιζε και συμμετείχε σε επεισόδια
Έλεγχε τα εισιτήρια οπαδών και αποφάσιζε ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο
Έδινε χρήματα σε παθόντες οπαδικών επιθέσεων

 

Ακόμα μια περίπτωση είναι ο Δ.Μ.

Φορούσε διαπίστευση
Σημαντικό ρόλο στην επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στου Ρέντη στις 7/12/23
Κυκλοφορούσε σε όλους τους χώρους του γηπέδου
Έδινε εντολές στον οργανωτή κερκίδας
Αποκόμιζε χρηματικά οφέλη από εισιτήρια
 

Ψηλά στην ιεραρχία βρισκόταν και ο Κ.Κ.

Υποκινούσε οπαδούς σε επεισόδια
Αποκόμιζε χρήματα από τα εισιτήρια
Επιθέσεις σε αστυνομικούς
 

Επίσης στην εγκληματική οργάνωση ήταν και ο Χ.Α.

Επίθεση σε ανταγωνιστές όταν υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του αρχηγού
Ηγείτο συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Κυψέλη
Εργαζόταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (6/4/23-7/12/2023)
 

Την 8αδα συμπληρώνει ο Ν.Κ.

Είχε αποκοπεί από την εγκληματική οργάνωση
Είχε επανέλθει για την ανατροπή της ηγεσίας
Και τα 8 μέλη συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη.

Αποκαλυπτικός διάλογος χούλιγκανς για καμένα γάντια
Μετά τη δολοφονική επίθεση στον άτυχο αστυνομικό στου Ρέντη ακολούθησε πανικός. Περίπου 400 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν αποτυπώματα και DNA και όταν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι άρχισαν συζητήσεις μεταξύ τους για όσα προηγήθηκαν. Ανάμεσα στα άτομα αυτά ήταν και εκείνοι που είχαν φτάσει μέχρι τις τουαλέτες προσπαθώντας να κάψουν ρούχα, γάντια, καπέλα και ότι είχαν επάνω τους για να εξαφανίσουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προδώσουν DNA και αποτυπώματα.

Ένας εξ αυτών, που πέταξε και έκαψε τα γάντια του, την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με έναν φίλο του και του περιέγραψε τι είχε γίνει στο γήπεδο και βέβαια η επίμαχή συζήτηση ήταν τι είχε γίνει με τα γάντια που είχε κάψει.

Ο μεταξύ τους διάλογος:

Κάηκαν. Κάηκαν πολύ καλά αλλά δίνω ένα 30% να μην τι να σου πω… Και έτσι να γίνει δε βγήκα έξω, εντάξει φίλε;
Α ναι οκ Α. Μου τα πήραν θα πω. Θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports