Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωεκλογές 2024: Κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο οι Σπαρτιάτες

Ευρωεκλογές 2024: Κόπηκαν από τον Άρειο ...

Δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από το A1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Αυτό που αναμένεται είναι και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή. 

Από τα 46 κόμματα πέρασαν τα 31
Έτσι, τελικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Ακόμη, 14 κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την νομοθεσία (νόμος 5083/2024) τα κόμματα που υποβάλλουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές υποχρεούνται μαζί να καταθέσουν ηλεκτρονικό παράβολο 20.000 ευρώ.

Εάν δεν κατατεθεί το επίμαχο παράβολο, η αίτηση συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές θεωρείται απαράδεκτη και δεν μπορεί να συμμετέχει.

Το ποσό του παραβόλου επιστρέφεται εφόσον οι συνδυασμοί τους κόμματος λάβουν ποσοστό 1,5% τουλάχιστον του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταθέσει σχετική ένσταση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σχετική επιστολή η Νέα Αριστερά, θεωρώντας ότι πίσω από το κόμμα, πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεγονός που μπλοκάρει την κάθοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή.

Εξάλλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 μελών της της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, θεωρώντας ότι εξαπάτησαν τη Βουλή, εξαπάτησαν τις εκλογές και το σώμα των ψηφοφόρων, καθώς ο άνθρωπος που «κινούσε τα νήματα» ήταν μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις