Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ρέντη: «Θέλω να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει» λέει ο πατέρας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Ρέντη:  «Θέλω να τιμωρηθούν όπως τους αξ...

Από το πρωί διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και σε 57 αυτόφωρες συλλήψεις έως τώρα

«Θέλω να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει» είναι τα  λόγια του πατέρα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στον απόηχο των δεκάδων συλλήψεων για τη δολοφονία του γιου του κατά τη διάρκεια των δραματικών επεισοδίων στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη και κατέληξε 20 ημέρες μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό του στον μηρό, μίλησε για «δικαίωση». «Την περίμενα αυτή τη δικαίωση, μου την υποσχέθηκαν, θέλω να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει» δήλωσε βαθιά συγκινημένος για τις συλλήψεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ήταν μία δύσκολη συναισθηματικά ημέρα, πολλά μπορούν να γίνουν, νόμοι υπάρχουν. Είναι μία δικαίωση, μία αρχή, η δική μου η δικαίωση βέβαια ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να γίνει», συμπλήρωσε και είπε για τους συλληφθέντες: «δεν θέλω να τους αντικρίσω, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω». 

«Οι συνάδελφοί του είναι όλοι γιοι μου, τον γιο μου αγκάλιαζα εκεί μέσα» δήλωσε με πόνο ψυχής. 

Σημειώνεται πως από το πρωί της Δευτέρας (22.04.24) διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και σε 57  αυτόφωρες συλλήψεις έως τώρα.

Μάλιστα, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο αδερφός του 18χρονου που φέρεται να έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αδικοχαμένο αστυνομικό το βράδυ των δραματικών επεισοδίων. Η προσαγωγή του σημειώθηκε μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του.

Η επιχείρηση του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας.

Ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία.

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη 60.

 

Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες στη ΜΕΘ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

 

πηγή newsit.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports