Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ελβετία, Ιταλία, Κροατία: Τα φαβορί που απειλούν το ελληνικό «Ζάρι» στη Γιουροβίζιον

Ελβετία, Ιταλία, Κροατία: Τα φαβορί που ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τρεις 20άρηδες δεσπόζουν στα προγνωστικά, όμως το μήνυμα «non binary» αναμένεται να συγκινήσει περισσότερο το κοινό

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11 Μαίου στο Μάλμε της Σουηδίας, οπότε σε 25 μέρες ο ιστορικός διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα μας παρασύρει μπροστά στην tv. Ενώ ακόμα συζητιέται το πόσο κατάλληλο είναι για την αναμέτρηση το ελληνικό τραγούδι «Ζάρι» και το αντίστοιχο βίντεο της αδιαμφισβήτητα ταλαντούχας Μαρίνας Σάτι, γνωρίζουμε πως τα μεγάλα φαβορί προέρχονται από Ελβετία, Ιταλία, Κροατία. Και οι τρεις performers είναι ανερχόμενοι και δεν έχουν πατήσει ακόμα τα 30.

Οι διεθνείς στοιχηματικές εταιρείες προβλέπουν πως αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη αλλά και αδιαπραγμάτευτη διεισδυτικότητα στους fans του θεσμού.

Νemo

Νemo

Nemo: «Δεν είμαι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα».

Ο τωρινός επικεφαλής των προγνωστικών είναι ο 25χρονος Nemo Mettler, ένας Ελβετός ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός που γεννήθηκε στο Biel/Bienne και αυτοσυστήνεται  ως non binary/μη δυαδικό άτομο.

Το τραγούδι του «Code» αναφέρεται ακριβώς στη διαδρομή του ως τη συνειδητοποίηση της ταυτότητάς του. Όπως εξηγεί «Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα συνειδητοποιώντας ότι είμαι μη δυαδικό άτομο». Ο Nemo επικράτησε ανάμεσα σε 400 υποψηφιότητες που εξέτασε η ελβετική ραδιοτηλεόραση φθάνοντας στις τελικές ακροάσεις στη Ζυρίχη τον περασμένο Δεκέμβριο. Εγινε αναγνωρίσιμος συμμετέχοντας στη δεύτερη σεζόν του τηλεοπτικού show Masked Singer Switzerland. Ντύνεται εντυπωσιακά και η προσωπικότητά του μέσα από το σχετικό μήνυμα περί διαφορετικότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων θεωρείται μεγάλο όπλο απέναντι στον ανταγωνισμό.

Angelina Mango

Angelina Mango

Baby Lasagna

Baby Lasagna

-Ακολουθεί η περίπτωση της νεαρής ιταλίδας Angelina Mango που πρόσφατα θριάμβευσε στο καθιερωμένο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Γεννημένη το 2001, είναι κόρη του γνωστού τραγουδιστή Giuseppe Pino Mango και έχει στο ενεργητικό της 4 πλατινένιους δίσκους, 2 χρυσούς δίσκους και μια sold-out περιοδεία. Το 2023 έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιταλία. Το τραγούδι της «Η Πλήξη- La Noia» συνδυάζει την ιταλική παράδοση με αμερικανική ραπ, R&B και οργανική μουσική. Μιλάει για τις αγωνίες της GenZ,  την αγάπη,  την ελευθερία, την αποδοχή. Σε έθνικ style, η Angelina έχει αποκτήσει και μεγάλο ρεύμα θαυμαστών στο διαδίκτυο.

-Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο  πολυσυζητημένος Baby Lasagna από την Κροατία, καλλιτέχνης που αρχικά είχε πλασαριστεί πρώτος σε απήχηση. Το κανονικό του όνομα είναι Marko Purišić και εστιάζει σε αισιόδοξους και διασκεδαστικούς ρυθμούς αλλά και σε χιουμοριστικούς στίχους. Τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός διαγωνίζεται με το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» που έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στο Ζάγκρεμπ. Μετά τη νίκη  στον Εθνικό Τελικό της Κροατίας, Dora 2024, γίνονται συνεχείς προωθητικές εκδηλώσεις υπέρ του. Στις αρχές του περασμένου μήνα τo Rim Tim Tagi Dim  μετρούσε 2,5 εκατομμύρια προβολές στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube και πολυάριθμα strams στο Spotify.

Στη «μάχη» των προγνωστικών έχουν μπει επίσης τα τραγούδια της Ουκρανίας με γυναικείο ντουέτο αλλά και της Ολλανδίας με τον Joost Klein. Η Ελλάδα παίζει στην 7η- 8η θέση, ενώ τα τοπίο για την Κύπρο είναι μάλλον δυσοίωνο.

 Ειδήσεις Τώρα

Μήλο «ψηφίζουν» φέτος για διακοπές Αυστραλοί και Βρετανοί

Με ακαταμάχητη τουαλέτα Celia Kritharioti η Εμιλι Ραταζκόβσκι στη Νέα Υόρκη

Ούτε σοβαροφάνεια, ούτε τελειότητα: Πήγαμε Στέγη, στη νέα, αναπάντεχη περφόρμανς του Ευρυπίδη Λασκαρίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View