Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πατρών για την επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Π...

"Στρατηγικές και εφαρμογές για την ένταξη μαθητών με αναπηρία στον χώρο εργασίας"

Με αφορμή τη μεγάλη διάκριση του  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας όπου βραβεύτηκε με το βραβείο «Καλύτερο Περίπτερο», που οργανώθηκε από τo Junior Achievement Greece, στα πλαίσια της νεανικής επιχειρηματικότητας τον Φεβρουάριο του 2024, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, εκδήλωση ευαισθητοποίησης/διάχυσης, με θέμα:  «Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους αποφοίτους μας, να υποστηριχθούν αποτελεσματικά και στοχευμένα στην μετάβασή τους από την σχολική στην επαγγελματική ζωή».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Ιωσήφ Μίλας εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας κα Κατερίνα Σίμου, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ευγενία Πιερρή, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων κα Φωτεινή Συριώτη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κώστας Σβόλης, Βασίλης Αϊβαλής και Πέτρος Ψωμάς, ο Συντονιστής  Μαθητείας του Μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Ραβασόπουλος, η υπεύθυνη Μαθητείας της ΔΔΕ Αχαΐας κα Ελένη Αραχωβίτου,  ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας κ. Βασίλης Δημόπουλος και ο Ταμίας κ. Ντάφλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας, κ. Ιωάννης Λαϊνιώτης ,  η υπεύθυνη του τομέα Κοινωνία της παράταξης Σπιράλ κα Ευαγγελία Βαβαρούτα,  ο  υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της παράταξης Σπιράλ κ. Δημήτρης Τσιπιανίτης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας Coffee Island κα Δήμητρα Γκιβίση, PR Executive και ο κ. Δημήτρης Βόρρης, Supply Chain Manager, ως μέντορες της Εικονικής Επιχείρησης «PlaySEN» καθώς και πολλοί καθηγητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια παρουσίαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας, αναφέρθηκε η έντονη δραστηριοποίηση του σχολείου σε προγράμματα Erasmus+, ενδεικτικά το σχολείο έχει υλοποιήσει 14 έργα Erasmus+ με 27 μετακινήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 102 εκπαιδευτικοί και 56 μαθητές.  Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας ίδρυσε την εικονική επιχείρηση «PlaySEN», κατασκεύασε και παρουσίασε εκπαιδευτικά ξύλινα παιχνίδια (τύπου Montessori) με κορδόνια ή επιτραπέζια, που είναι κατασκευασμένα από φιλικά υλικά, όπως το ξύλο και απευθύνονται σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 6 ετών, σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς και σε υπερήλικες. Τα παιχνίδια αυτά βοηθούν στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, στον συντονισμό χεριού-ματιού, στην μέτρηση της όρασης, στην υπομονή, στην προσοχή και συγκέντρωση καθώς και στην εξάσκηση της μνήμης.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας έλαβε μέρος στην Μαθητική Εμπορική έκθεση της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens που διοργανώθηκε για 19η χρονιά από το Junior Achievement Greece (JA Greece), με την εικονική επιχείρηση «PlaySEN» και κατέκτησε το «Βραβείο Καλύτερο Περίπτερο», ανάμεσα μέρος 57 Εικονικές Επιχειρήσεις από Δημόσια και Ιδιωτικά Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου. Το Βραβείο απένειμε ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, CEO JA Greece και ο Νίκος Χρηστάκης, μέλος Δ.Σ. JA Greece, Managing Director HP Greece & Cyprus. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι και τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει οργανισμός που να προσφέρει προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον στους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας και γενικότερα σε άτομα με αναπηρίες, ώστε να μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατό μεγαλύτερη αυτονομία μέσα σε ένα δύσκολο, ραγδαία μεταβαλλόμενο και ασταθές εργασιακό γίγνεσθαι.   

"Όλη η ανωτέρω συσσωρευμένη εμπειρία του σχολείου, του δίνει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη στρατηγικών και εφαρμογών, ώστε να υποστηριχθούν αποτελεσματικά και στοχευμένα οι απόφοιτοί μας στην μετάβασή τους από την σχολική στην επαγγελματική ζωή.

Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους την εκδήλωσή μας" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις