Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αντίο στην παλιά ηθοποιό Μπάρμπαρα Ρας που "έφυγε" στα 97 της χρόνια

Αντίο στην παλιά ηθοποιό Μπάρμπαρα Ρας π...
Μαρτάτος Tάκης

Η Μπάρμπαρα Ρας ήταν η τηλεοπτική μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας» με την Λίντσεϊ Βάγκνερ - Είχε παίξει πλάι σε αστέρες όπως οι Ροκ Χάτσον, Μάρλον Μπράντο, Φρανκ Σινάτρα, Κερκ Ντάγκλας και Πολ Νιούμαν

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπάρμπαρα Ρας, η οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως η πιο πολλά υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός στο φιλμ τρόμου επιστημονικής φαντασίας του 1953, «It Came From Outer Space» & στη συνέχεια εμφανίστηκε στη δημοφιλή σαπουνόπερα «Πέιτον Πλέις» των 60ς και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, πέθανε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο Γουέστλεϊκ Βίλαντζ, της Καλιφόρνια.

Η κόρη της Μπάρμπαρα Ρας, η ανταποκρίτρια του καναλιού Fox News Κλαούντια Κόουαν, επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Fox News Digital.

«Η υπέροχη μητέρα μου έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στις 5:28 σήμερα το απόγευμα. Ήμουν μαζί της σήμερα το πρωί και ξέρω ότι με περίμενε να επιστρέψω στο σπίτι με ασφάλεια για τη μετάβαση», δήλωσε η Κόουαν στο Fox.

«Είναι ταιριαστό που επέλεξε να φύγει το Πάσχα, καθώς ήταν μια από τις αγαπημένες της γιορτές και τώρα, φυσικά, το Πάσχα θα έχει μια βαθύτερη σημασία για μένα και την οικογένειά μου».

Η Μπάρμπαρα Ρας που το 1954 στα 27 της κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα της πολλά υποσχόμενης νέας γυναίκας ηθοποιού, όπως προείπαμε, εμφανίστηκε σε σαπουνόπερες όπως το «All My Children« και στο «7th Heaven» και έπαιξε σε ταινίες όπως «The Young Philadelphians», «Robin and the 7 Hoods - Ο Ρομπέν και τα 7 παλικάρια του» το 1964, «Hombre» του Μάρτιν Ριτ με τον Πολ Νιούμαν το 1967, «Strangers When We Meet - Θ' ανταμώσουμε σαν ξένοι» το 1960, και «The Young Lions». Στους συμπρωταγωνιστές της περιλαμβάνονταν οι Ροκ Χάτσον, Μάρλον Μπράντο, Φρανκ Σινάτρα, Κερκ Ντάγκλας και Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και το 1989, πρωταγωνίστησε σε μια εθνική περιοδεία του έργου «Ανθισμένες Μανόλιες».

Γεννημένη στο Ντένβερ του Κολοράντο στις 4 Ιανουαρίου 1927 η Ρας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Pasadena Playhouse. Αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την Paramount Pictures, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το «The Goldbergs» και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «When Worlds Collide».

Η Χρυσή Σφαίρα της δόθηκε για έναν άλλο ρόλο επιστημονικής φαντασίας, ως αρραβωνιαστικιά ενός ερασιτέχνη αστρονόμου που έρχεται σε επαφή με εξωγήινους στο «It Came From Outer Space» του 1954.

Μεταξύ των τηλεοπτικών της ρόλων ήταν η Nora Clavicle στην τηλεοπτική σειρά «Batman» και η μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας», σειρά που είχε παιχθεί στα 70ς και στην χώρα μας. Άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν οι «Maude», «Cannon», «Streets of San Francisco» με τον Μάικλ Ντάγκλας, «Fantasy Island», «Love Boat – Το πλοίο της αγάπης» και «Murder, She Wrote» με την Άντζελα Λάνσμπερι.

Η Ρας έκανε μια εμφάνιση & στην ντίσκο ταινία του 1980, «Can’t Stop the Music» σε σκηνοθεσία της Nancy Walker & πρωταγωνιστές τους Στιβ Γκούτενμπεργκ και Βαλερί Περίν, και στη συνέχεια ανέλαβε περισσότερους τηλεοπτικούς ρόλους στη σαπουνόπερα «Flamingo Road» του NBC στις αρχές του '80 με τον Μαρκ Χάρμον.

Εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και το 1989, πρωταγωνίστησε σε μια εθνική περιοδεία του «Ανθισμένες Μανόλιες».

Παντρεμένη τρεις φορές, μεταξύ των συζύγων της ήταν και ο δημοσιογράφος Warren Cowan.

Απέκτησε δύο παιδιά, την Claudia Cowan και τον Jeffrey Hunter.

Με στοιχεία & από το in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture