Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα δούμε φέτος καντίνες στην πλαζ;

Πάτρα: Θα δούμε φέτος καντίνες στην πλαζ;
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο "πονοκέφαλος" με την εμπλοκή της ΕΤΑΔ

Προχωρώντας προς το καλοκαίρι, ανακύπτει το προφανές ερώτημα: «Θα δούμε καντίνες στην Πλαζ της Πάτρας;»

Όπως περυσι, έτσι και φέτος, το ζήτημα συνεχίζει να προκαλεί «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή, καθώς αρμόδια πλέον για τους αιγιαλούς είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Μιλώντας στο thebest.gr για το θέμα των καντινών στην Πλαζ και την εμπλοκή της ΕΤΑΔ, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο αιτήσεις για ενοικίαση χώρου στην Πλαζ προκειμένου να στηθούν καντίνες και οι δυο απευθύνονται προς την ΕΤΑΔ για να τους δώσει τη σχετική άδεια. Έχουμε μιλήσει με την Κτηματική Υπηρεσία και ως δήμος δεν δυνάμεθα λόγω του περσινού νόμου 5031/23, να έχουμε εμπλοκή σε καμία διαδικασία».

Ο Δήμος, όπως λέει ο κ. Πλέσσας, εμμένει στις περσινές του θέσεις, και τις έχει γνωστοποιήσει και στην Κτηματική Υπηρεσία και στην ΕΤΑΔ, δηλαδή  στο ότι ο χώρος της Πλαζ πρέπει να είναι του Δήμου Πατρών και αυτός θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δώσει τις άδειες για τις καντίνες προκειμένου «να έχουν ένα νερό, ένα αναψυκτικό οι λουόμενοι. Ο χώρος είναι του Δήμου Πατρέων, οι παραλίες ανήκουν στον πατραϊκό λαό». 

Για το νέο νόμο για τους αιγιαλούς και τις αλλαγές που φέρνει ο κ. Πλέσσας, αναφέρει: «Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να βγάλει, συγκεκριμένα σημεία που θα μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας για τη δημοπράτηση των παραλιών.

Ο κ. Πλέσσας κάνει αναφορά σε πρόσφατη αρθρογραφία, του δημοτικού συμβούλου Νίκου Ασπράγκαθου, σχετικά με την παραχώρηση της Πλαζ στην ΕΤΑΔ, το νέο νόμο για τους αιγιαλούς και τις διεκδικήσεις του Δήμου, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή, μαζί με το λαό  της πόλης μας, δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του δημοσίου πλούτου και την κατάργηση της δημόσιας «αυλής» μας και διεκδικούμε: Να καταργηθεί ο νέος νόμος και κάθε ρύθμιση εκμετάλλευσης των παραλιών από επιχειρηματικούς ομίλους.  Να αποσυρθεί το Π.Δ. 71/2020 και να τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των λουόμενων με πολύ μικρότερο κόστος. Να επιχορηγηθούν οι παραλιακοί Δήμοι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε να καλύπτεται το σύνολο της δαπάνης για τους ναυαγοσώστες και το κόστος των υποδομών και του εξοπλισμού των παραλιών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις