Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς η Αιγιάλεια έφτασε στην κορυφή της ανακύκλωσης- Πήρε βραβείο καλύτερων επιδόσεων στην Ελλάδα

Πώς η Αιγιάλεια έφτασε στην κορυφή της α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απονομή των βραβείων Greek Green Awards έγινε στα εγκαίνια της 6ης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών της Verde.tec

Πρώτη στην ανακύκλωση είναι η Αιγιάλεια και μάλιστα… βραβευμένη!

Η απονομή των βραβείων Greek Green Awards έγινε στα εγκαίνια της 6ης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών της Verde.tec. ενώ τα βραβεία είχαν  στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Η επιλογή τους έγινε από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Πολίτες με συνείδηση, άρτια καταρτισμένοι υπάλληλοι της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και ένας Δήμος που δε σταματά να προσπαθεί για μια καλύτερη Αιγιάλεια συνέβαλαν στο να είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα στο κομμάτι της ανακύκλωσης και να έχει τις καλύτερες επιδόσεις.  Παρόντες ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραϊσκος οι οποίοι παρέλαβαν το Βραβείο Καλύτερων Επιδόσεων στην Ανακύκλωση. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, «πρόκειται για μια διάκριση η οποία ουσιαστικά ανταμείβει τους κόπους όλων μας.

Τόσο των πολιτών της Αιγιάλειας όσο και τον εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας. Πέρα από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει κάθε διάκριση, νιώθουμε και την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως Δήμος ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες μας ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε όλοι στον Δήμο μας. Αυτό το βραβείο ας αποτελέσει το έναυσμα να συνεχίσουμε για μια πιο καθαρή Αιγιάλεια!»

 

 

Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Καραΐσκος εξήγησε πώς η Αιγιάλεια έφτασε στην κορυφή της ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει, «δεν υπάρχουν εκπλήξεις, παρά μόνο πολλή δουλειά. Οι καλές πρακτικές, ο συντονισμός του προσωπικού που κάνει τη διαλογή αλλά και οι πολίτες έχουν συμβάλει σε αυτό το αποτέλεσμα. Η καθαρότητα του υλικού που πάει για ανακύκλωση από τους πολίτες, το ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από σκουπίδια παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ενώ και το προσωπικό κάνει πάλι μία καλή διαλογή.

Οι καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο Δήμος δίνουν και ποιότητα αλλά και ποσότητα στη διαδικασία. Όλα αυτά έχουν φέρει την επιτυχία στον τομέα της ανακύκλωσης. Υπάρχουν 65 πράσινα σημεία και τίποτα δεν γίνεται άναρχα. Εκτός από την ανακύκλωση υλικών (πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο κ.λπ.) εδώ και δύο μήνες έχουν  τοποθετηθεί κάδοι για ανακύκλωση ρούχων ενώ σύντομα θα γίνεται και ανακύκλωση των οικιακών ελαίων που θα μετατρέπονται σε βιοντίζελ».

Κάπως έτσι η Αιγιάλεια γίνεται ένας πρότυπος πράσινος Δήμος. «Για να αναδειχθεί η περιοχή και να προχωρά χρειάζεται και δουλειά αλλά και επικοινωνία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έτσι ώστε να υιοθετούνται οι καλύτερες πρακτικές. Μας ενδιαφέρει η Αιγιάλεια να αποτελεί έναν Δήμο-πρότυπο, έναν πράσινο Δήμο που θα παρέχει στις επόμενες γενιές την ενσυνείδηση και την αγάπη για τον τόπο μας» καταλήγει ο κ. Καραΐσκος.

Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο δημιουργείται στην Αιγιάλεια και μονάδα που θα μετατρέπει τα αποφάγια σε κομπόστ για γεωργικές καλλιέργειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις