Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κοιμητήρια: Μακάβρια διάσταση, προερχόμενη από την εποχή του κορωνοϊού

Πάτρα- Κοιμητήρια:  Μακάβρια διάσταση, π...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Για τους νεκρούς που είχαν δηλωθεί ως θύματα του κορωνοϊού έχει διαπιστωθεί πως δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων τους

Μακάβρια διάσταση, προερχόμενη από την εποχή του κορωνοϊού και στα κοιμητήρια της Πάτρας.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Σύμφωνα με τον κανονισμό των κοιμητηρίων, στα τρία χρόνια από την ταφή ειδοποιούνται οι συγγενείς για την εκταφή, όμως σε ό, τι αφορά τους νεκρούς που είχαν δηλωθεί ως θύματα του κορωνοϊού έχει διαπιστωθεί πως δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων.

Τα περιστατικά στα κοιμητήρια της Πάτρας, επιβεβαίωσε στο thebest.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχαήλ Αναστασίου: «Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε όλα τα κοιμητήρια της χώρας. Όσοι είχαν «φύγει» από covid, υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ταφής τους. Τους τύλιγαν με σακούλες νάιλον, όπως και τα φέρετρα και τους έβαζαν σε πλαστικούς σάκους. Αυτό σημαίνει ότι δεν περνάει καθόλου αέρας και η αποσύνθεση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρχαν αυστηρές οδηγίες, σε ό,τι αφορά στην ταφή τους. Η διαχείριση των νεκρών από τον κορωνοϊό δεν ήταν και δεν είναι απλή υπόθεση».

Πως θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο: «κατά την εκταφή, ανοίγουμε και αφαιρούμε πλέον το νάιλον και τους ενταφιάζουμε πάλι προκειμένου να γίνει η διαδικασία της αποσύνθεσης. Για το λόγο, αυτό έχουν δώσει μια δωρεάν παράταση έξι μηνών στους συγγενείς των νεκρών για να γίνει η εκταφή τους. Στην παρούσα χρονική στιγμή, μιλάμε για τους πρώτους νεκρούς θύματα της πανδημίας» αναφέρει ο κ. Αναστασίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις