Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το «Lapis Lazuli» του Ευρυπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το «Lapis Laz...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Χοροθέατρο- Περφόρμανς με στοιχεία τρόμου και κεντρική φιγούρα έναν λυκάνθρωπο

Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το ιδιαίτερο, χοροθεατρικό θέαμα «Lapis Lazuli» του περιζήτητου διεθνώς δημιουργού, Ευριπίδη Λασκαρίδη, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Στην παράσταση συνυπάρχουν το γκροτέσκο, το κωμικό και το τρομακτικό στα όρια της περφόρμανς και του μιούζικαλ. Οι αναπάντεχες μεταμορφώσεις είναι πάλι εδώ με  κεντρικό χαρακτήρα έναν λυκάνθρωπο.

Όπως λέει η ανακοίνωση της παραγωγής «Το έργο απευθύνεται σε όσους αναγνωρίζουν πόσο συγκινητική είναι η αστεία πλευρά της ζωής, σε όσους δεν ψάχνουν μηνύματα και διδάγματα, σε όσους δεν παίρνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους «Πόσο απέχει τελικά μια κραυγή από ένα γέλιο;

 

Μετά την ολοκλήρωση τριών έργων, που συνεχίζουν να περιοδεύουν με θερμή υποδοχή και εγκωμιαστικά σχόλια ανά τον κόσμο, Relic(2015), Τιτάνες (2017) και Ελενίτ(2019), ο Λασκαρίδης μας καλεί στην παγκόσμια πρεμιέρα του από 4 έως 21 Απριλίου, πριν ξεκινήσει μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό.

Ικανός να δημιουργήσει μαγεία με τα πλέον ετερόκλητα και ευτελή υλικά, πλάθει έναν αλλόκοτο κόσμο με βασική θεματική το φόβο και  όνομα από τον ημιπολύτιμο λίθο με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα. Πρόκειται για πέτρωμα, που παρουσιάζει απρόβλεπτη συμπεριφορά κάτω από μεγάλη πίεση. 

 Όπως λέει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Στο Lapis Lazuli, ο κεντρικός χαρακτήρας με «επισκέφθηκε» για πρώτη φορά σε ένα όνειρο τον Φεβρουάριο του 2022, στη Λιέγη. Έκτοτε, αναζητώ τον κόσμο αυτού του χαρακτήρα. Στα περισσότερα έργα μου, αποφεύγω τη χρήση του λόγου, κυρίως για να μην εγκλωβίζεται το νόημα. Έτσι, συχνά παρεισφρέει ένας ακατάληπτος λόγος, μαζί με άλλα στοιχεία, όπως είναι το φως, τα αντικείμενα, οι μουσικές, η κίνηση των σωμάτων, των αντικειμένων και των φώτων, ακόμη και των ήχων».

Ειδήσεις Τώρα

Μαμά είχες δίκιο: Ασύγκριτα αναπαυτική, η μπαμπού πολυθρόνα δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρη

Παρουσιάστηκε η έκθεση- συλλογή σύγχρονης τέχνης του Χρύσανθου Πανά στο Παλλάς, φλας στο opening

Σε μπαούλα Louis Vuitton δάδες και μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View