Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στην Πάτρα η Δήμητρα Παπαδήμα με "Το Πορτραίτο της Πηνελόπης Δέλτα"

Στην Πάτρα η Δήμητρα Παπαδήμα με "Τ...

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Θαλασσινής Βοσταντζόγλου θα παιχθεί την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου, στις 21.15

Η παράσταση "Το Πορτραίτο της Πηνελόπης Δέλτα" με την εκλεκτή ηθοποιό Δήμητρα Παπαδήμα σε σκηνοθεσία Θαλασσινής Βοσταντζόγλου έρχεται για 2 μοναδικές παραστάσεις στην Πάτρα.

Η παράσταση θα παιχθεί αυτή την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου, στις 21.15.

Ένας μονόλογος με «πολλά» πρόσωπα. Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας κι ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα -με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μην γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής συνομιλεί με τους ανθρώπους της ζωής της, τις ευαισθησίες, τους πόνους και τα απωθημένα της, χωρίς κάτω κείμενα και μισόλογα.

Γράφει και σκίζει τα ανεπίτρεπτα πάθη της, συμβιβάζεται με το λίγο αν και δεν σταματά στιγμή να ψάχνει το «ολόκληρο» κι εντέλει το μόνο που της μένει και αποζητά είναι ο θάνατος. Ψάχνοντας το νόημα της ύπαρξης, τον καλεί παραπάνω από μια φορές, τον διεκδικεί και τον αγαπά.

Με αόρατους «συμπρωταγωνιστές» τη μητέρα και τον πατέρα της, τα παιδιά της, τον σύζυγο της Στέφανο Δέλτα και τον μεγάλο της έρωτα Ίωνα Δραγούμη, η Πηνελόπη για μια μοναδική φορά λέει όσα δεν τόλμησε να πει σε όλη της την ζωή, συζητά μαζί τους και με τον εαυτό της, κατηγορεί τους πάντες, την ίδια κι εντέλει τη ζωή αυτή καθ’ αυτή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επί σκηνής: Δήμητρα Παπαδήμα

Κείμενο: Δήμητρα Παπαδήμα

Σκηνοθεσία: Θαλασσινή Βοσταντζόγλου

Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κουτάς

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη

Γενική επιμέλεια: Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 21:15 στο Επίκεντρο+.

Διάρκεια: 85 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 15€ και 13€ μειωμένο για ειδικές ομάδες (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ).

Προπώληση στο more.com

https://www.more.com/theater/to-portreto-tis-pinelopis-delta

*Η Πηνελόπη Δέλτα είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια, στις 24 Απριλίου 1874 και απεβίωσε στην Αθήνα, στις 2 Μαΐου 1941. Υπήρξε σημαντική συγγραφέας, γνωστή κυρίως από τα ιστορικά της μυθιστορήματα για παιδιά. Θεωρείται η σημαντικότερη ίσως γυναικεία φυσιογνωμία στις κρίσιμες για τον Ελληνισμό πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture