Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 31/3 η παιδική παράσταση "Ο Παπουτσωμένος Γάτος"

Πάτρα: Την Κυριακή 31/3 η παιδική παράστ...

Από την Παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κέλλυς Σταμουλάκη - Στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα

Η παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο "Ο Παπουτσωμένος Γάτος - Παιχνιδιάρης και στιλάτος!", με την υπογραφή της δημιουργικής σκηνοθέτιδας και γνωστής ηθοποιού, Κέλλυς Σταμουλάκη θα παιχθεί στην Πάτρα στο θέατρο Πάνθεον αυτή την Κυριακή 31/3/2024 στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Μετά τα έργα της, «Ο Καρυοθραύστης» και «Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών», με μια ευαίσθητη προσέγγιση στον κόσμο του θεάτρου για παιδιά, φέρνει μια αξέχαστη παράσταση αποδεικνύοντας την εμπειρία της στον χώρο.

Το κείμενο είναι μια κεφάτη μεταγραφή του αγαπημένου κλασσικού παραμυθιού, που προορίζεται για ένα νεανικό κοινό (και όχι μόνο). Εμπλουτισμένο με σύγχρονα νοήματα και θέματα, με ένα ύφος παιγνιώδες, με αστείρευτο χιούμορ και με την παρεμβολή τραγουδιών, ο θεατής ανακαλύπτει τον κόσμο της ειρήνης και του πολέμου, τη σημασία της αλληλεγγύης, της αγάπης, της φιλίας, της ειλικρίνειας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Δημιουργεί δηλαδή ένα αντιπολεμικό έργο, που αναδεικνύει την επίκαιρη σημασία αυτών των θεμάτων και τη δύναμη της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χαρακτήρων, προσφέροντας ψυχολογικό βάθος στην πλοκή, καθώς μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο όπου η αλήθεια είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Στο ταξίδι τους αυτό, ο παπουτσωμένος γάτος και το αφεντικό του, ανακαλύπτουν ότι η εξυπνάδα, η καλοσύνη και η γενναιοδωρία είναι τα κλειδιά για τη σωτηρία όλων.

Η ευρηματική συνεργασία κορυφαίων συντελεστών δημιούργησε μία ποικιλία στοιχείων, που ενσωματώνονται στην παράσταση όπως: οι εύστοχοι διάλογοι, τα κωμικά περιστατικά, τα εντυπωσιακά ακροβατικά, οι περίτεχνες σπαθογραφίες, οι έξυπνες χορογραφίες και προσδίδουν μια ξεχωριστή διάσταση στην αισθητική της παράστασης. Επιπλέον, στη σκηνή παρευρίσκονται και ξυλοπόδαροι, προσθέτοντας μια μυθική πνοή και ακόμη περισσότερη φαντασία στο θεατρικό μας ταξίδι.

Την παράσταση παρουσιάζει η Παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου που έχει ξαναέρθει στην Πάτρα.

Πρωταγωνιστούν οι:

Ίρις Ανδριοπούλου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Μανώλης Κονταξάκης, Βαγγέλης Μπαζάκος και Θαλής Πολίτης.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σάββας Πασχαλίδης • ΜΟΥΣΙΚΗ: Ελένη Καρβέλη • ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Άννα Μάγκου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος • ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Σπύρος Παζιώτης • ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Παύλος Εμμανουηλίδης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Παναγιώτης Χριστόπουλος • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Έλενα Αθανασιάδου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αιμιλία Βαλή • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κέλλυ Σταμουλάκη

 

 

               

Προπώληση εισιτηρίων: 9€, στο ταμείο 10€. Οι θέσεις είναι αριθμημένες.

Ισχύουν &εισιτήρια ΟΓΑ

Προπώληση στο ταμείο του κιν/θέατρου Πάνθεον & στοMORE.GR

Η Κέλλυ Σταμουλάκη είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και στιχουργός. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στις δραματικές σχολές Βεάκη και Χατζίκου και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College. Μέλος του (Σ.Ε.Η) Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της (Ε.Ε.Σ) Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας τα θεατρικά έργα για παιδιά:

«Ως την άκρη του ονείρου», «Το πιο τρελό τριήμερο», «Το χρυσό Αρισμαρί», «Μόνο αν το πιστέψεις…», «Πρίγκιπας και Φτωχός», «Ακροβάτες της τύχης», «Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ», «Ο Αστράν και η Μελένια», «Σταματήστε τη γη να κατέβω», «Ιλιάδα», «Το μυστικό της Θαλασσοχώρας» κ.α

καθώς και παραμύθια και μουσικά βιβλία για παιδιά («Μουσικό Αλφαβητάρι», «Μουσικό Αριθμητάρι»), σενάρια για ταινίες μικρού μήκους, όπως: «Η ωραία Λου» και «Τα Λιλά Μαντήλια» (Βραβείο από το  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), καθώς και οδηγό θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής αγωγής για εκπαιδευτικούς.

Στιχουργικά συμμετέχει στα προσωπικά άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Ήρωες με καρμπόν», «Άλλαξαν πολλά», «Ψέμα στο Ψέμα» και έχει γράψει στίχους για τις θεατρικές της παραστάσεις.

Επίσης, για χρόνια δίδαξε θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Διαμορφώνοντας, μέσα στην πορεία της, μια συγκεκριμένη αντίληψη και άποψη για το θέατρο για παιδιά και θέλοντας να καταθέσει μια πρόταση υψηλής αισθητικής με στοιχεία ανανέωσης, ιδρύει το 2002 το θίασο «Αβάντι», συγκεντρώνοντας γι’ αυτόν τον σκοπό καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νέους ταλαντούχους με τους οποίους δουλεύει έως σήμερα.

Σταθερός συνεργάτης της όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος έχει συνθέσει τις μουσικές για όλα τα θεατρικά της έργα, τα CD που περιέχουν τα βιβλία της, καθώς και για την μικρού μήκους ταινία της «Τα λιλά μαντήλια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture