Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τάκης Γεωργακόπουλος: Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Πάτρα σηματοδότησε και στην περιοχή μας τον ''ενταφιασμό'' του ΕΣΥ

Τάκης Γεωργακόπουλος: Η επίσκεψη του Υπο...

Δήλωση του Εκπροσώπου Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών - Ε Σ Ι Πρώην Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Πάτρα σηματοδότησε και στην περιοχή μας τον ''ενταφιασμό'' του ΕΣΥ, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Τάκης Γεωργακόπουλος,  Ιατρος, Πνευμονολόγος, Αναπλ. Μέλος ΔΣ του Γ Ν Πατρών,Μέλος ΔΣ Ι Σ Πάτρας, Εκπρόσωπος Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών - Ε Σ Ι, Πρώην Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει: Με τις νέες θεσμικές ρυθμίσεις που εισαγάγει ο κ. Γεωργιάδης στην καθημερινή κλινική πράξη, στρεβλώνει τον αξιακό πυρήνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας-ΕΣΥ και εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη των ασθενών.
* Η Ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στα Νοσοκομεία καθίσταται περισσότερο προβληματική έως και απαγορευτική.
* Οι εργασιακές σχέσεις των Νοσοκομειακών γιατρών, γίνονται πλέον ''ελευθεριακές''.
* Η χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, επαφίεται στον...''πατριωτισμό'' των Ελλήνων ασθενών που καλούνται να πληρώνουν συμμετοχή στα Απογευματινά χειρουργεία (30%), στις Συνταγές Φαρμάκων (1 ευρώ), στα παραπεμπτικά των διαγνωστικών αιματολογικών εξετάσεων (1 ευρώ) και στα παραπεμπτικά των απεικονιστικών εξετάσεων(3 ευρώ)!
Το κράτος κατά τον υπουργό υγείας και την Κυβέρνηση,
> παραμένει απλός ...μεσάζων στο ''Deal'' με τους ιδιώτες επιχειρηματίες των υπηρεσιών υγείας συμεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών Ασφαλιστικών εταιρειών,
> αφίσταται της συνταγματικής του υποχρέωσης να ενισχύει οικονομικά το Σύστημα Υγείας,
> βάζει τεχνητούς φραγμούς στην διάθεση ακριβών φαρμάκων (ΦΥΚ) για τις ελάχιστες βαρειές ασθένειες και
> ταυτόχρονα δίνει συγχωροχάρτι στους καταχραστές του υγειονομικού χώρου που με κάθε τρόπο, ξεζουμίζουν τον ΕΟΠΥΥ μέσω της καταχρηστικής συνταγογράφησης επίορκων υγειονομικών.
Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-ΕΣΙ, δηλώνει πώς παραμένει διαρκής υποστηρικτής του Δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας, όπως αυτό πραγματώνεται είτε στις υγειονομικές δομές του ΕΣΥ, είτε με τις προσφερόμενες δωρεάν Παροχές Υγείας, από τον Δημόσιο Οργανισμό του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις