Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πράσινο φως για το θαλάσσιο μέτωπο, με την έγκριση της χρηματοδότησης- «Ενημερωθήκαμε στις 7 Μαρτίου»

Πάτρα: Πράσινο φως για το θαλάσσιο μέτωπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Επόμενο βήμα η σύνταξη των μελετών και η δημοπράτηση του έργου

«Ξεκινάμε τις ενέργειες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εγκριθεί και λάβαμε την ενημέρωση στις 7 Μαρτίου» αναφέρει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου Παναγιώτης Μέλας.

Με την εξέλιξη αυτή, αναμένεται άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το τεράστιο αναπτυξιακό έργο της Πάτρας. Με βάση, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των προηγούμενων ετών του Δήμου Πατρών, οι συνολικές εργασίες θα εκτείνονται από τον Διακονιάρη μέχρι τον Μείλιχο, με ζητούμενο την σύνδεση της πόλης με την παραλιακή ζώνη.

«Τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για κάποια ακόμα είναι 68.500.000,00 ευρώ. Επόμενο μας, βήμα είναι να προχωρήσουμε στην σύνταξη των μελετών και να το καταθέσουμε ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με τα μελετητικά γραφεία, τα οποία είχαν συμμετάσχει στον Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και θα μας παραδώσουν τις μελέτες τους και τα χρονοδιαγράμματά τους. Είναι ένα έργο που αρχίζει να μπαίνει προς την υλοποίησή του.  Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν και ξεκινούν τώρα που υπάρχει η χρηματοδότηση. Θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να έχουμε επιτέλους μια επαφή με την παραλία της πόλης» εξηγεί ο κ. Μελάς.

Αναφερόμενος, στις περαιτέρω χρηματοδοτήσεις, που θα ζητήσει ο Δήμος Πατρέων, τονίζει: «Θα ζητήσουμε και άλλες χρηματοδοτήσεις από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα υπόλοιπα έργα που έχει ανάγκη η πόλη και οι ανάγκες αυτές είναι πολλές, οι οποίες δεν καλύπτονται με τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις με δεδομένο ότι ως Πάτρα έπρεπε να παίρνουμε 94 εκατομμύρια και παίρνουμε μόλις 24 εκατομμύρια, ουσιαστικά δεν μπορούμε να καλύψουμε βασικές λειτουργικές ανάγκες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις