Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision: Τι «βλέπουν» 4 πατρινοί της μουσικής για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι

Eurovision: Τι «βλέπουν» 4 πατρινοί της ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε για τη συμμετοχή μας

Θέμα συζήτησης εξακολουθεί να είναι το τραγούδι Zari με το οποίο διαγωνίζεται φέτος η Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 με τη Μαρίνα Σάττι.

Το αν ωστόσο συμμετοχή μας μπορεί να έχει «μία καλή τύχη» στον διαγωνισμό είναι άγνωστο αφού όπως είναι γνωστό στη σκηνή της Eurovision μπορεί να συμβούν τα πάντα.

  •  Τι λένε 4 πατρινοί της μουσικής για τη φετινή μας συμμετοχή

O dj Στέλιος Αποστολόπουλος

«Όσο μπερδεμένη είναι τα τελευταία χρόνια η Eurovision άλλο τόσο είναι το τραγούδι που μας εκπροσωπεί φέτος. Για εμένα είναι ένα αδιάφορο τραγούδι όμως και ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα για την Ελλάδα θα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Μπορεί να βρεθεί στην πεντάδα μπορεί και να μην περάσει καν. Είναι θεωρώ ένα δύσκολο τραγούδι όμως και θεωρώ ότι δύσκολα θα εκτοξευθεί».

Ο συνθέτης Χριστόφορος Γερμενής

«Εκτιμώ την Μαρίνα Σάττι ως καλλιτέχνη και την συμπαθώ. Ωστόσο το τραγούδι που μας εκπροσωπεί είναι αδιάφορο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να διακριθεί. Άλλωστε ο διαγωνισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το μουσικό κομμάτι, είναι ένας multi διαγωνισμός πλέον. Έχω ακούσει και άλλα τραγούδια που θα συμμετέχουνε όμως είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που κρίνουν τη θέση που θα πάρει ένα τραγούδι. Προσωπικά όμως μου είναι ως κομμάτι τόσο αδιάφορο που δε βλέπω πώς μπορεί να διακριθεί».

Ο στιχουργός Βασίλης Γιαννόπουλος

«Τα τραγούδια ως προς την ποιότητα και το ύφος τους, ακολουθούν την εποχή τους. Μην περιμένει κανείς αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση. Το συγκεκριμένο τραγούδι κατά την άποψή μου είναι ανάλογο του διαγωνισμού στον οποίον συμμετέχει. Ως διαγωνισμός είναι μια χαρά, μέσα από αυτόν έχουν προκύψει και φοβερά κομμάτια. Ακολουθεί όμως και αυτός ότι ζει η κοινωνία μας και ο κόσμος μας.  Όσον αφορά την πορεία του φετινού τραγουδιού στο διαγωνισμό, δεν θα εκπλαγώ αν βγει πρώτο ή τελευταίο. Με ότι μπορεί να σημαίνει τούτο...»

 Ο dj Τάκης Νιάρος (Πρόεδρος του Συλλόγου Δισκοθετών Πάτρας) 

«Αν το δούμε ως ένα μεμονωμένο τραγούδι, πρόκειται για έναν ήχο αποκλειστικά «πιασάρικο», εμπορικό και «κλαμπίστικο».  Είναι μακριά από αυτό που ξέραμε για την Μαρίνα Σάττι η οποία ξεκίνησε από το πιο έντεχνο-ποιοτικό τραγούδι. Ωστόσο σαφώς κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται με τον τρόπο που πιστεύει.

Μιλώντας για το ύφος του τραγουδιού θα λέγαμε ότι είναι «επιθετικό».  Το τραγούδι προορίζεται για έναν διαγωνισμό στον οποίο έχουμε δει τα πάντα. Για εμένα δεν είναι φαβορί αλλά δεν είναι και απίθανο να καταφέρει μία καλή θέση. Άλλωστε ο διαγωνισμός κάνει κύκλους. Αν το δούμε θεσμικά, κατά την προσωπική μου άποψη, το τραγούδι είναι άκυρο. Είναι κάτι που μπορεί να ακουστεί στα club για ένα μήνα, όχι παραπάνω. Δεν είναι ένα τραγούδι που θα μείνει. Ακούμε για τις πολλές προβολές, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό δείχνει πόσοι είδαν το βίντεο και πόσοι άκουσαν το τραγούδι και όχι σε πόσους άρεσε.

Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον λοιπόν σε αυτή τη συμμετοχή μας και παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επιτυχία που θα ακουστεί για λίγο στα club, τις ημέρες του Καρναβαλιού που έπαιξα σε πολλούς χώρους μουσική για ώρες, δεν το έπαιξα. Μάλιστα δεν το ζήτησε κανείς, είναι κάτι που παρατηρήσαμε με άλλους συναδέλφους και αυτό κάτι σημαίνει, είναι μία σφυγμομέτρηση. Παρόλο που ακόμα δεν το έχω παίξει σε κάποιο μαγαζί, το έχω για αυτόν τον ένα μήνα που θα ακουστεί ενόψει του διαγωνισμού».

Οι 9 δημιουργοί του τραγουδιού

το “Ζάρι” αποτελεί δημιουργία της Μαρίνας Σάττι, σε συνεργασία με 8 ακόμη καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσά τους βρίσκεται ο Gino the Ghost, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία Grammy, αλλά και ο Stolar Jay Lewit, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Carly Rae Jepsen και η Demi Lovato.

Στη σύνθεση του κομματιού συμμετέχει και ο Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με την Carly Rae Jepsen, αλλά και τον Duncan Laurence, τον νικητή της Eurovision του 2019.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι OGE, Vlospa, Nick Kodonas αλλά και ο Solmeister, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τη Marseaux.

Αναλυτικά, οι 9 συνθέτες της ελληνικής συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

Palmer Jordan Richard

Stolar Jay Lewit

Μαρίνα Σάττι

OGE

Beshkov Konstantin Plamenov

Nick Kodonas

Gino the Ghost

Vlospa

Solmeister

Να θυμίσουμε ότι φέτος η  Eurovision, που θα γίνει στις 7, 9 & 11 Μαΐου (ημιτελικοί & τελικός) στο Μάλμε της Σουηδίας. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight