Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε βαριά κατάσταση ο φοιτητής που μεταφέρθηκε στο Ρίο με μηνιγγίτιδα- «Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρει όπως και η 22χρονη»

Πάτρα: Σε βαριά κατάσταση ο φοιτητής που...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου ο 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Αν και αρχικά μεταφέρθηκε από τους γονείς του που τον βρήκαν σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στις 2 τα ξημερώματα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωλημένος και υπό φαρμακευτική αγωγή.

Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ωστόσο ήταν εκείνο που ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ προκειμένου να βρεθούν οι επαφές του φοιτητή αλλά και να  ενημερωθεί και το Πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Άλλωστε το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συγκεκριμένο.  Μάλιστα η 6η ΥΠΕ είναι εν αναμονή προκειμένου να ενημερωθεί αν θα μεταβεί κλιμάκιο στο Πανεπιστήμιο όπως ζήτησε ο διοικητής της, Γιάννης Καρβέλης.

«Υπάρχει μία εγρήγορση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αυτή τη στιγμή προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες. Καθώς το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν έχει πρότερη εμπειρία, όπως για παράδειγμα το πανεπιστήμιο Πατρών που αντιμετώπισε πρόσφατα άλλα δυο κρούσματα, ζήτησα από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί κλιμάκιο έτσι ώστε να δοθούν οδηγίες εκ του σύνεγγυς» λέει στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Όπως αναφέρει, «η κατάσταση του φοιτητή είναι βαριά, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει όπως τα κατάφερε και η 22χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα πριν κάποιο διάστημα. Πλέον έχει βγει από τη ΜΕΘ και βρίσκεται σε δωμάτιο της παθολογικής κλινικής όπου εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή».

Καθώς πρόκειται για το τρίτο κρούσμα σε φοιτητή ο κ. Καρβέλης κάνει σαφές ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι επιφυλακτική χωρίς ωστόσο να θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει πανικός. «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Το γεγονός ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μας κάνει επιφυλακτικούς, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος για πανικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις