Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

3.000 μικροί καρναβαλιστές, βγαίνουν στους δρόμους του Αιγίου

3.000 μικροί καρναβαλιστές, βγαίνουν στο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αιγιάλεια από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Μια σειρά καρναβαλικών εκδηλώσεων, ετοιμάζουν στην Αιγιάλεια, η Ένωση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, σε συνεργασία με το Δήμο.

Οι δράσεις των φετινών εκδηλώσεων είναι δεκαήμερες και ξεκινούν από αύριο Πέμπτη οπότε  και θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατάδα μόνο για παιδιά, η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι και το Σάββατο. Στη συνέχεια, την Κυριακή θα γίνει το Παιδικό Καρναβάλι, στις 11 το πρωί, στο κέντρο του Αιγίου, με τη συμμετοχή 28 πληρωμάτων και 3.000 περίπου καρναβαλιστών.

Το ερχόμενο Σάββατο έχει προγραμματιστεί Νυχτερινή Παρέλαση, ενώ για την Κυριακή του Καρναβαλιού, άρματα από το παιδική παρέλαση θα λάβουν μέρος στο Καρναβάλι του Διακοπτού και της Αιγείρας. Την ίδια μέρα το βράδυ, θα γίνει η καύση του Καρναβάλου και μια μεγάλη συναυλία. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα, έχουν προγραμματιστεί Κούλουμα, στην Αλυκή με παραδοσιακά σαρακοστιανά και στην Άβυθο που θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού.

«Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δε θέτουμε θέμα ανταγωνισμού απέναντι στο Καρναβάλι της Πάτρας που είναι  ένας θεσμός αναγνωρισμένος όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στα Βαλκάνια» επισημαίνει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος και προσθέτει: «Εμείς θέλουμε, τουλάχιστον για τους επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας, το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, να τους δώσουμε και μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης, εκτός από το Καρναβάλι της Πάτρας».  

Η επόμενη μέρα της λήξης των φετινών εκδηλώσεων, αναμένεται να είναι η έναρξη του ερχόμενου καρναβαλιού. «Θα συστήσουμε μια καρναβαλική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τις επιμέρους επιτροπές των τοπικών εκδηλώσεων που γίνονται, όπως του Αιγίου, του Διακοπτού και της Αιγείρας, για να τρέχουμε τις διαδικασίες και να εντάξουμε κάτω από την «ομπρέλα» του Δήμου τις εκδηλώσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξουμε να δουλεύουν τα πληρώματα και το κάθε ένα να παρουσιάζει τη δουλειά του. Ήδη από φέτος, υπάρχει η συμφωνία αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα λόγω περιορισμένου χρόνου μέχρι το τελευταίο τριήμερο, να καλύψουμε όσα είχαμε σχεδιάσει για τη φετινή χρονιά. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις