Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Άννα Μαστοράκου: «Το τρέξιμο είναι ο ιδανικός τρόπος για να αφήσουμε τον καναπέ και να πάρουμε ζωή»

Άννα Μαστοράκου: «Το τρέξιμο είναι ο ιδα...

Tι ανέφερε στον χαιρετισμό της, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Μηνύματα υγείας, άθλησης και ζωής εστάλησαν κατά τη διάρκεια της ανοικτής συζήτησης «Τρέξιμο και Υγεία: Συμβουλές σε συστηματικούς και νέους δρομείς» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/3 στο ξενοδοχείο «My Way» από τους διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Πάτρας («Πελοπόννησος», Πέλοπας σε συνεργασία με την ΠΔΕ), που θα διοργανωθεί στην πόλη μας στις 7 Απριλίου.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, που στηρίζει τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Πάτρας, ανέφερε τα εξής: «Εμείς σαν ΠΔΕ και σαν Ιατρικός Σύλλογος βλέπουμε πάντα πολύ ένθερμα τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή. Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η χώρα έμεινε αρκετά πίσω στην άσκηση. Είναι, όμως, ο ιδανικός τρόπος για να αφήσουμε τον καναπέ και να πάρουμε ζωή.

Το τρέξιμο είναι πηγή οξυγόνου και αντίδοτο για πολλές νόσους, αλλά και παθήσεις, όπως π.χ. η παχυσαρκία. Παράλληλα, τονώνει την όρεξη για ζωή, μειώνει την κατάθλιψη κι ενεργοποιεί το σώμα. Παλιότερα εισηγήθηκα στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ένα πρωτόκολλο που να αφορά τους αθλητές. Είδα έκπληξη σε αυτήν μου την πρόταση. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι επιβάλλεται να χαραχθούν τέτοιες πολιτικές. Απαιτήσαμε να υπάρξει ειδικός ατομικός φάκελος αθλητή. Πρέπει να υπάρξει κουλτούρα και στους γονείς. Η γνωμάτευση πρέπει να γίνεται μετά από την εξέταση του ασθενούς. Το φαινόμενο της εξ αποστάσεως Ιατρικής, μας οδηγεί σε λάθος δρόμους για τη δημόσια υγεία.

Ούτε από το Google πρέπει να ενημερωνόμαστε, αλλά οφείλουμε να επισκεπτόμαστε τον γιατρό. Χάνουμε άδικα αθλητές γιατί δεν δίνουμε σημασία σε αυτό που προτάσσει το επιστημονικό πρωτόκολλο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports