Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι θα γίνει φέτος με τις υπαίθριες ψησταριές της Τσικνοπέμπτης- Στο Καρναβάλι το «βλέμμα» των ελέγχων

Πάτρα: Τι θα γίνει φέτος με τις υπαίθριε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο ΣΚΕΑΝΑ για το τσίκνισμα στα καταστήματα

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης κινείται η Πάτρα με τα καταστήματα εστίασης και συγκεκριμένα τα ψητοπωλεία να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, όλα τα μαγαζιά και ειδικά στο κέντρο της πόλης στήνουν υπαίθριες ψησταριές προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο και να «τσικνίσουν». Σε αυτό μάλιστα, την τήρηση του εθίμου, είναι υπέρμαχος και ο ΣΚΕΑΝΑ ο οποίος κάθε χρόνο τονίζει ότι εκείνο που δεν πρέπει να γίνεται είναι  η πώληση του κρέατος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «ως σύλλογος των καταστηματαρχών της εστίασης δεν είμαστε αντίθετοι με την τήρηση  του εθίμου. Μία καφετέρια ή ένα κομμωτήριο μπορεί εάν το θέλει, να βγάλει ψησταριά, να ψήσει και να κεράσει, φίλους και πελάτες. Είμαστε αντίθετοι με την πώληση. Δεν  μπορεί όλα τα μαγαζιά να γίνουν ψησταριές για μία ημέρα. Σουβλάκια μπορούν να πωλούν μόνο οι ψησταριές και το δικαιούνται. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς τους επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά 365 μέρες το χρόνο. Έχουμε δει στη Ρήγα Φεραίου να ψήνουν αρνί και κοντοσούβλι, αυτό δεν είναι το έθιμο. Δεν έχουμε εικόνα για το τι θα επιλέξουν να κάνουν και φέτος οι άνθρωποι της εστίασης στα καταστήματά τους αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι ποτέ δεν σώθηκε κανείς πουλώντας 150 σουβλάκια. Δεν θέλουμε να υπάρξουν συνάδελφοι που θα τους επιβληθεί πρόστιμο, αυτό που ζητάμε είναι μπει μία τάξη σε αυτό το θέμα, να γίνουν έλεγχοι και προειδοποιήσεις».

Για τους επιχειρηματίες της εστίασης βέβαια το πρόβλημα δεν είναι τόσο η Τσικνοπέμπτη όσο το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. Πράγματι και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το «μεγάλο στοίχημα» είναι οι τρεις τελευταίες μέρες. Η μία μέρα δεν μπορεί να φέρει αθρόα «εισβολή λαθραίων μικροπωλητών» καθώς δεν υπάρχει συμφέρον γι΄ αυτούς κι έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες στρέφουν όλη την προσοχή στο φινάλε του Καρναβαλιού.

«Από τις υπηρεσίες μας θα υπάρξει μία μικρή μνεία όμως η αυστηρότητα της νομοθεσίας δε θα εστιάσει στην Τσικνοπέμπτη. Φυσικά υπάρξει δραστηριότητα που είναι εξόχως παράνομη θα παρέμβουμε, όμως οι διευθύνσεις μας είναι σε ετοιμότητα για το τελευταίο τριήμερο» λέει στο thebest.gr η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Αχαΐας, Άννα Μαστοράκου

Να σημειώσουμε ότι ήδη γίνονται έτσι κι αλλιώς έλεγχοι στα καταστήματα για την τήρηση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται. Η ποιότητα στο κρέας και τα ποτά αλλά και η αισχροκέρδεια βρίσκονται- και θα βρίσκονται- στο επίκεντρο των ελέγχων ενώ εκτός από την Περιφέρεια και τις αρμόδιες διευθύνσεις της καθοριστικό ρόλο παίζει και ο Δήμος καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεσή των προϊόντων ενός μικροπωλητή εάν αυτός παρανομεί.

«Ο Δήμος Πατρέων έχει ζητήσει πληροφορίες για να έρθει σε επαφή με τις διευθύνσεις που πραγματοποιούν τους ελέγχους ενώ θα δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο. Έχουμε ζητήσει από το Δήμο να υπάρχει και ένα βαν έτσι ώστε να μπαίνουν τα προϊόντα που θα κατάσχει» καταλήγει η κα Μαστοράκου. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις