Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μάστιγα οι κλοπές οχημάτων- Πόσες έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια- Πώς να τις αποφύγετε

Αχαΐα: Μάστιγα οι κλοπές οχημάτων- Πόσες...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν μία μείωση των τετελεσμάτων κλοπών σε σχέση με το 2022.

Μία μάστιγα που τρομάζει τους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι οι κλοπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2023 σημειώθηκαν 19.000 κλοπές οχημάτων ενώ με βάση τα στοιχεία κλέβονται περίπου 52 οχήματα την μέρα, σε όλη την Ελλάδα .

Συχνό φαινόμενο παραμένουν οι κλοπές οχημάτων και στην Αχαΐα αν και τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν μία μείωση των τετελεσμάτων κλοπών σε σχέση με το 2022.  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr,  το 2022 καταγράφηκαν στην Αχαΐα 454 κλοπές οχημάτων και 3 απόπειρες. Ωστόσο το 2023 οι κλοπές μειώθηκαν καθώς καταγραφήκαν 288. Τον Ιανουάριο του 2024 σημειώθηκαν 26 κλοπές ενώ δεν έχει καταγραφεί καμία απόπειρα.

 Όπως είναι γνωστό, τα κλεμμένα ΙΧ είτε χρησιμοποιούνται για άλλες παράνομες δραστηριότητες, είτε αποσυναρμολογούνται και δίνονται για ανταλλακτικά σε μάντρες. Είναι ενδεικτικό ότι νέο σασμάν αγοράζεται από 300 ευρώ στην τιμή των 50 ευρώ ενώ ένα ολόκληρο αυτοκίνητο αγοράζεται 1.500 €. Σημειώνεται ότι οι δράστες τροχίζουν το part number των ανταλλακτικών για να μην εντοπίζονται.

 Πώς να αποφύγετε να σας κλέψουν αντικείμενα από το όχημα σας ή και ολόκληρο το όχημα

Προκειμένου να προστατέψει ένας οδηγός το όχημα του από κλοπή θα πρέπει να τηρεί μία σειρά από «κανόνες». Θα πρέπει να έχει πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου κλειδωμένα όταν οδηγεί στην πόλη. Επίσης δεν πρέπει να αφήνει ποτέ το όχημα του µε αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόμα και αν βγαίνει μερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε πρέπει να παίρνει το κλειδί μαζί του.

Πρέπει να κλειδώνει πάντα τις πόρτες, να κλείνει τα παράθυρα και να ενεργοποιεί το συναγερμοί όταν σταθμεύει το αυτοκίνητο κάπου.

Δεν πρέπει να αφήνει κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο.

Θα πρέπει επίσης να αφαιρεί την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνει από το αυτοκίνητό του.

Πρέπει να αποφεύγει επίσης να φυλάει τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µαέρος.

Αν ο οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό του σε χώρο στάθμευσης (parking), πρέπει να παίρνει μαζί του τα κλειδιά του. Επιπλέον δεν πρέπει να αφήνει στο όχημα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητά του ενώ πρέπει να αποφεύγει να σταθμεύει το όχημά του σε ερημικά µέρη.

Τέλος στην περίπτωση που ένας οδηγός αντιληφθεί, ότι τον παρακολουθούν ή τον παρενοχλούν άλλα οχήµατα, θα πρέπει να καλέσει το 100 µε το κινητό του ή να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικός Τμήμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις