Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Τσικνίζουν… αυξήσεις στο κρέας- Τι προτι...

Τσικνίζουν… αυξήσεις στο κρέας- Τι προτιμούν οι Πατρινοί, πόσο κοστίζει- Οι αλλαγές στις συνήθειες της Τσικνοπέμπτης

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι ψησταριές είναι έτοιμες να πάρουν… φωτιά

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, οι ψησταριές είναι έτοιμες να πάρουν… φωτιά, ενώ οι κρεοπώλες προετοιμάζονται πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα σπεύσουν στα καταστήματά τους.

Το αγοραστικό κοινό, φαίνεται πως βρίσκεται φέτος αντιμέτωπο με μια ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι Τσικνοπέμπτη, αλλά  οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά, στο χοιρινό υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 5%, ενώ η άνοδος της τιμής στο αρνί φτάνει και το 15%, δηλαδή 2 ευρώ παραπάνω από πέρυσι. Οι Πατρινοί, όπως απαιτεί το έθιμο, προτιμούν κυρίως τα σουβλάκια που φέτος αναμένεται να πωληθούν περίπου 7.80 ευρώ/κιλό, τις πανσέτες και τα λουκάνικα με την τιμή να φτάνει τα 7 ευρώ/κιλό.

Όπως λέει στο thebest.gr ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Ηλίας Χατούπης «η τσικνοπέμπτη βρίσκει τους πατρινούς στο δρόμο, παρά στο σπίτι τους. Τα παλιότερα χρόνια, η κατάσταση για τα κρεοπωλεία ήταν πολύ καλύτερη, πια δεν υπάρχουν τα πάρτι που γίνονταν στα σπίτια ή ακόμα και οικογενειακά. Ο κόσμος είναι έξω, τρώει ένα σουβλάκι και μετά από λίγη ώρα πάει παραπέρα, τρώει άλλο ένα κ.ο.κ. και μετά πηγαίνει σπίτι του για ύπνο. Δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση κρέατος όπως παλιά. Για εμάς μεγαλύτερη δυναμική έχει το τελευταίο Σάββατο και η Κυριακή του Καρναβαλιού, λόγω του ότι όλοι γιορτάζουν, έχουν επισκέπτες και τρώνε στο σπίτι».

Μιλώντας για την ποιότητα των κρεάτων που θα διακινηθούν σε μεγάλες ποσότητες, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Κυριακή της Τυρινής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο κόσμος μπορεί να κρίνει από μόνος του, τι θα φάει. Τα κρέατα είναι σαν τα αυτοκίνητα. Κρέας το ένα, κρέας και το άλλο αλλά με διαφορετικές τιμές, όπως και τα αυτοκίνητα, δεν είναι όλα τα ίδια. Ο κάθε κρεοπώλης έχει καλή ποιότητα κρέατος και θα πρέπει να πληρωθεί ανάλογα γιατί και αυτός έχει πληρώσει».

Ακόμα μια παράμετρος, της πτώσης της αγοράς κρέατος, είναι η οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών: «Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Η πώληση κρέατος έχει μειωθεί. Μπορεί να παίρνει ο κόσμος τον ίδιο μισθό, ωστόσο όλα έχουν αυξηθεί και κόβουν απ’ όπου μπορούν ακόμα και από τη διατροφή τους για να μπορούν ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Πριν 20 χρόνια έπαιρναν μόνο αρνί παϊδάκια και δεν καταδεχόντουσαν να πάρουν σουβλάκια, τώρα συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr