Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Τσικνοπέμπτη: Θορυβώδες πέρασμα της Καρν...

Τσικνοπέμπτη: Θορυβώδες πέρασμα της Καρναβαλικής Ακαδημίας στους δρόμους της Πάτρας με την… «Αγία Φανφάρα»!

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Έρχεται» η δεύτερη δράση της Ακαδημίας μετά την κατασκευή του Μπάστακα στην πλατεία Γεωργίου!

THE BEST CARNIVAL 2024
/

 

Για τη δεύτερη μεγάλη της δράση προετοιμάζεται όπως μαθαίνουμε η Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών .

Και μπορεί αυτές τις μέρες να οριστικοποιούνται διάφορα πράγματα και να παίρνονται αποφάσεις για τη «μεγάλη μέρα» ωστόσο είναι σίγουρο ότι εξαιτίας της δράσης που σχεδιάζεται η πόλη θα γεμίσει καρναβαλικό χρώμα αλλά και ήχους!

Μετά τον μπάστακα που κατασκεύασε μαζί με τα μέλη της μπροστά σε όλους στην πλατεία Γεωργίου η Ακαδημία επιστρέφει με μία ξεχωριστή δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη και μόνο απαρατήρητη δε θα περάσει όπως φαίνεται.  Όπως πληροφορούμαστε οι Καρναβαλιστές και τα μέλη της Ακαδημία  μετά τις 7 το απόγευμα  θα «περάσουν» από κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως είναι η Αγίου και η Ρήγα Φεραίου έχοντας μαζί τους την… «Αγία Φανφάρα»!

 

Πρόκειται για μία μπάντα που αποτελείται από τουλάχιστον 20 άτομα που παίζουν πνευστά, κρουστά, χάλκινα κ.λπ. οπότε το έργο τους θα είναι θορυβώδες. Η Αγία Φανφάρα γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια και την αγάπη για τους ρυθμούς των Βαλκανίων ενώ στο ρεπερτόριό της υπάρχουν παραδοσιακά ελληνικά, ρυθµοί της βόρειας Ελλάδας, βαλκανικά τραγούδια, σέρβικα, ρουµάνικα και κοµµάτια που έχουν γίνει πολύ γνωστά από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Μια μπάντα λοιπόν χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών αποτελούμενη από μια πολυμελή ομάδα μουσικών από διαφορετικές αφετηρίες, που σκοπό έχει τη διάδοση της Χαλκοδοξίας μέσω εορταστικών εκδηλώσεων και μουσικών τελετουργικών θα μας «ταξιδέψει» με τους δικούς της ρυθμούς.

Κάθε ομάδα των Καρναβαλιστών θα έχει ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό, για παράδειγμα η κάθε μία μπορεί να είναι ντυμένη με διαφορετικό χρώμα κ.λπ. αν και το «σκηνικό» γενικότερα θα είναι ελεύθερο. Μπάντα και καρναβαλιστές θα καταλήξουν όλοι μαζί σε συναυλιακό χώρο της πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία!

Να θυμίσουμε ότι η καρναβαλική Ακαδημία ιδρύθηκε μόλις πριν λίγους μήνες με σκοπό να διαφυλάξει και να μεταλαμπαδεύσει την κληρονομιά του Πατρινού Καρναβαλιού, 

Η πρώτη της δράση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη συνέχεια όπως όλα δείχνουν να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και ξεχωριστές καρναβαλικές στιγμές!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr