Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ακριβό μου κρεοπωλείο- 20% πάνω οι τιμές

Πάτρα: Ακριβό μου κρεοπωλείο- 20% πάνω οι τιμές
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η ακρίβεια έχει «επιβάλλει» νέες καταναλωτικές συνήθειες

Ακριβότερο κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι πωλείται το κρέας, με την ακρίβεια να έχει «επιβάλλει» νέες καταναλωτικές συνήθειες, αφού οι οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών οδηγούν σε περικοπές.

Αναφερόμενος, στις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα, ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Ηλίας Χατούπης, επισημαίνει στο thebest.gr, ότι υπάρχει αύξηση στην αγορά του κρέατος και παρότι από τους κρεοπώλες γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν οι τιμές, αυτό δεν καθίσταται δυνατόν. Ενδεικτικά, αναφέρει τιμές, που δίνουν την εικόνα που επικρατεί στην αγορά: «το μοσχάρι έχει πάρει επάνω, σχεδόν 20% και το χοιρινό με το κοτόπουλο περίπου 12%.  Πριν δυο χρόνια, ακριβώς, πωλούσαμε το μοσχάρι 9.49 ευρώ/κιλό και τώρα έχει φτάσει 13.40 ευρώ/κιλό και αυτό χωρίς να έχουμε περάσει μέσα στην τιμή, όλη την αύξηση που επωμιστήκαμε εμείς κατά την αγορά του, που είναι 55% με 60%. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο χειμώνα θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση, όπως και στο κοτόπουλο. Επίσης, στο αρνί και το κατσίκι, οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές, μετά την καταστροφή με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, που πνίγηκαν περίπου 60.000 ζώα, που τα περισσότερα ήταν ετοιμόγεννα. Χάθηκε μεγάλη παραγωγή».

Ο κ. Χατούπης κάνει αναφορά και στο «αγκάθι» που λέγεται ενέργεια. «Πέρυσι πλήρωσα για ρεύμα 10.000 ευρώ μέσα σε ένα πεντάμηνο και είναι χρήματα που απλά έφυγαν, δεν τα εισέπραξα από πουθενά. Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλους τους συναδέλφους που έχουν ψυγεία και air-condition, και δεν εννοώ μόνο κρεοπωλεία αλλά και άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση». 

Η ακρίβεια φέρνει αγανάκτηση στους καταναλωτές

Σε ό, τι αφορά, τους καταναλωτές, ο κ. Χατούπης, αναφέρει ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την ακρίβεια καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα και έχει περιορίσει κατά πολύ τις ποσότητες που αγοράζει ή στρέφεται σε άλλα καταστήματα για φθηνότερες τιμές αλλά αμφιβόλου ποιότητας.  «Ο κόσμος έχει κουραστεί με όλα όσα συμβαίνουν και κάνει παράπονα. Γονείς που δεν έχουν χρήματα και έχουν παιδιά, προτιμούν να αγοράσουν γι’ αυτά από κρεοπωλείο ποιοτικό μοσχάρι, 300 -400 γραμμάρια και για τους εαυτούς τους να πάρουν από αλλού χαμηλότερης ποιότητας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις