Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 100 σεισμοί σε μιά μέρα στην Κεφαλονιά! Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Πάνω από 100 σεισμοί σε μιά μέρα στην Κε...

Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες λέει ο καθηγητής σεισμολογίας

Πάνω από 100 μικροσεισμοί μικροσεισμοί έχουν σημειωθεί σε λιγότερο από 30 ώρες στην Κεφαλονιά.

Διευκρινίσεις για τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά έδωσε με ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, κάνοντας λόγο για μια «πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου».

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

Όπως συνεχίζει «το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη)».

Κατά τον Άκη Τσελέντη «το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα.»

Η ανάρτηση Τσελέντη

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα.

Οι τελευταίοι σεισμοί στην Κεφαλονιά

Τις τελευταίες ώρες πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι σεισμογράφοι κατέγραψαν αρκετούς μικρούς σεισμούς με μεγαλύτερο αυτόν τον μεγέθους 3,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:21 τα ξημερώματα.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ.

Σήμερα έφτασε τα 3,5 Ρίχτερ που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε».

«Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε ''σμηνοσειρά'', δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις διαδοχικές δονήσεις, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε: «Φυσιολογική η σεισμική ακολουθία. Δεν ανησυχούμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις