Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκπαιδευτική εκδήλωση για τα μικρόβια στο Στρούμπειο δημοτικό σχολείο

Πάτρα: Εκπαιδευτική εκδήλωση για τα μικρ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Εκπαιδευτική παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα μικρόβια πραγματοποιήθηκε στο Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας από επαγγελματίες του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας".

Την ενημέρωση στους μαθητές έκαναν η Φλέσσα Μαργαρίτα- Επισκέπτρια Υγείας και η Κοψάρη Αικατερίνη -Φαρμακοποιός.

Η εκδηλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22-2-2024 στα τμήματα της σχολικής μονάδας: Δ1 με την εκπαιδευτικό κ.Νταίζη Καρούσου και Δ2 με εκπαιδευτικό την κ.Κατερίνα Συλλαϊδή και με θέμα: E- bug «Οι μαθητές στην χώρα των μικροβίων».

 

"

Οι ως άνωθι κυρίες, και ιδιαιτέρως η κ.Φλέσσα, ειλικρινά μας καθήλωσαν με την αμεσότητα, το πάθος αλλά και την χαρούμενη διάθεση διάχυσης της γνώσης που μοιράστηκαν μαζί μας και χάρισαν απλόχερα στα παιδιά μας. Το ενδιαφέρον των μαθητών κρατήθηκε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, καθώς είχαν συνεχώς ενεργητική συμμετοχή και δράση. 

Ήταν απόλυτα επικοινωνιακές, όσο και ευαίσθητες με τους/τις μικρούς/-ές μαθητές/-τριες. Η ppt παρουσίαση ήταν δομημένη σύμφωνα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών την οποία αφορούσε η παρέμβαση.

Οι βιωματικές δράσεις με τον χαρούμενο και μουσικό τρόπο που υλοποιήθηκαν, έκαναν τα παιδιά να κατανοήσουν και να βιώσουν την επιστημονική γνώση για το τι είναι τα μικρόβια διασκεδάζοντας, να αποκτήσουν νέες συνήθειες πλυσίματος των χεριών, άρα και πρόληψης ασθενειών που προέρχονται από κάποια μικρόβια.

Βέβαια, την επόμενη ημέρα το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων έγινε διάχυση της αποκτημένης ήδη γνώσης από τους/τις μαθητές/-τριες της Δ τάξης, τη Διευθύντρια κ.Πηνελόπη Φραντζή, τις εκπαιδευτικούς κ.Κατερίνα Συλλαϊδή και κ.Νταίζη Καρούσου στους/στις υπόλοιπους/-ες μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας" αναφέρεται στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις