Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα όμορφο "χωριό", 100 μέτρα από το κέντρο της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Ένα όμορφο "χωριό", 100 μέτρα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι κάτοικοι διατηρούν εικόνες και αρώματα στην περιοχή

Άνω πόλη Πατρών, συνοικία Βλατερού ή όπως αναφέρονται στην περιοχοί οι παλιοι… Εσχατοβούνι.

Είναι ο τελευταίος λόφος του Δασυλίου. Στους πρόποδές του, λίγα μέτρα μακρυά από τη βουή του κέντρου της πόλης, μια γειτονιά έχει κρατήσει όλες τις εικόνες και τις μυρωδιές απο την παλιά Πάτρα. Στην Άνω πόλη, στο Βλατερό και στη συνοικία Τριτάκη, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Ο αριθμός 1 της οδού Υψηλάντου δεν βρίσκεται καν σε δρόμο, αλλά στο τέρμα σκαλοπατιών, που κανείς συναντά μόνο στο χωριό. Εκεί βρίσκεται ένα σπίτι με θέα όλη την Πάτρα.

Μόλις 100 μέτρα από τους θορυβώδεις δρόμους του κέντρου της Πάτρας, κανείς αντικρύζει όμορφα κτίρια που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά, πολύχρωμα, χαμηλά, με αυλές, ανθισμένα μπαλκόνια και παράθυρα ανοικτά. Εκείνοι που ζουν στην περιοχή αυτή δηλώνουν ευγνώμονες, ωστόσο θα ήθελαν λίγη περισσότερη προσοχή από τις δημοτικές υπηρεσίες της πόλης, κυρίως ως προς την καθαριότητα.

Λουλούδια, γλάστρες και άλλα διακοσμητικά πάνω σε δέντρα και θάμνους συμπληρώνουν ένα σκηνικό βγαλμένο από το χωριό. Τότε που η Πάτρα ήταν αρκετά διαφορετική, τα οχήματα ήταν μετρημένα και οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε κινητά αλλά ούτε ακόμη και σταθερά τηλέφωνα. Η επικοινωνία γινόταν φωναχτά... από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, από το πάνω στο κάτω μέρος πέτρινων σκαλοπατιών.

Ανά τακτά διαστήματα, συναντά κανείς υπολείμματα του Ρωμαϊκού παρελθόντος της πόλης, και μια μίξη νέων κτιρίων αλλά και παλιών αρχοντικών. Εικόνες που θα κερδίσουν εκείνους που θα περπατήσουν στην Άνω πόλη της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις