Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα βόμβα στην κυβέρνηση- Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Λιάνης

Νέα βόμβα στην κυβέρνηση- Εκτός  κοινοβο...

Παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής

Ανεξαρτητοποιείται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Λιάνης με μια σκληρή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής στην οποία σημειώνει ότι κρύβουν από το λαό την αλήθεια και ότι ένας χρόνος θυσίες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, ενώ το μεσοπρόθεσμο είναι κομμάτι ενός φαύλου αδιέξοδου κύκλου και δεν μπορεί να το ψηφίσει. «Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε.

Αποτύχαμε κι έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς», αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για «φαύλο κύκλο» και για «μάταιες θυσίες του λαού», υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε να παραιτηθεί «με πάρα πολύ λύπη».

Τονίζει παράλληλα ότι «το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες» και προσθέτει: «Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω».

Ο Γιώργος Λιάνης τονίζει ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με στόχο τη συναίνεση ναυάγησε και ότι «θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3-4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο».

Ο βουλευτής αναφέρεται εκτενώς στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φλώρινας και δηλώνει:
«Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Ελληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Κλείνοντας την επιστολή του, εξηγεί ότι δεν παραιτείται από την κοινοβουλευτική του έδρα διότι «δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές από το λαό της Φλώρινας».

Ενώ γνωστοποιεί ότι θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία «και πιστεύω ότι από κει θα βοηθήσω και την Ελλάδα και την πατρίδα μου περισσότερο».

«Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και το λέω αυτό με συγκίνηση μετά από συνοδοιπορία είκοσι δύο ολόκληρων χρόνων», καταλήγει ο Γιώργος Λιάνης.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ πλέον είναι 155 βουλευτές.
Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για την  Τετάρτη, που θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές επισημαίνουν με νόημα ότι «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου…».

Παράλληλα, σύμφωνα με το protothema, ετοιμάζεται νέα επιστολή διαμαρτυρίας, όπως είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες με τους «16» προς τον πρωθυπουργό.

Της παραίτησης Λιάνη, είχε προηγηθεί η παραίτηση του πρώην βουλευτή και υπουργού, Αντώνη Κοτσακά, από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παραιτείται από το "τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ".

Επίσης, το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. «Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις