Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Προκριματικά Eurobasket: Με τρομερό Τολιόπουλο η Εθνική μπάσκετ νίκησε την Ολλανδία

Προκριματικά Eurobasket: Με τρομερό Τολι...

Η Ελλάδα επέστρεψε απ' το -13 επικρατώντας με 74-72

Με πολυτιμότερο παίκτη τον καταπληκτικό Τολιόπουλο που πέτυχε 26 πόντους η Εθνική μπάσκετ είχε ψυχή, επέστρεψε απ' το -13 και επικράτησε 74-72 της Ολλανδίας στη Χάγη για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ταξίδεψε χωρίς τους Μήτογλου, Γουόκαπ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκη. Είδε τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ να τίθεται νοκ άουτ στην πρωινή προπόνηση, έχασε στην αρχή της δεύτερης περιόδου τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Είχε όμως ελληνική ψυχή, είδε τη νέα γενιά να βγαίνει μπροστά και ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή στην Ολλανδία και το δύο στα δύο το παράθυρο του Φεβρουαρίου.

Η Γαλανόλευκη στο ολοκαινούργιο ξεκίνημά της είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της, είδε όμως τους νέους να είναι ωραίοι και έφυγε από την Ολλανδία με τη νίκη και πλέον περιμένει το επόμενο «παράθυρο» του Νοεμβρίου για να σφραγίζει το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική μας ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, που σε βραδιά καριέρας είχε 26 πόντους με 4/9 τρίποντα και 8 ασίστ, με τον κομβικό Δημήτρη Μωραΐτη να προσθέτει άλλους 14 και να έχει 3 κλεψίματα. Στους 10 ο και πάλι θετικότατος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Από την πλευρά της Ολλανδίας, πρώτος σκόρερ ήταν ο γνωστός μας από τις θητείες του στο ελληνικό πρωτάθλημα Ρόλαντ Σάφτεναρ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, με τον Γιάνικ Κράαγκ να προσθέτει άλλους 10.

Ολλανδία (Σίβεκ): Ντίκστρα, Φράνκε 9, Κλουφ 5, Κράαγκ 10, Ενζεκουέσι 7, Σάφτεναρ 13, Βαν Μπρι 8, Βαν Όικ 3, Βαν ντερ Βούρστ ντε Βρις 9, Βέρβερς 8 , Γουίλιαμς

Ελλάδα (Σπανούλης): Χαραλαμπόπουλος 10 (2), Κουζέλογλου 4 (5 ριμπάουντ), Λούντζης 5 (1), Μαντζούκας, Παπαγιάννης 6 (4 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο (2 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Καλαϊτζάκης 9 (1), Μωραΐτης 14 (4 ριμπάοουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ρογκαβόπουλος, Τολιόπουλος 26 (3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ζούγρης


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports