Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βραβεία Bafta 2024: Συγκινητική η εμφάνιση του Αμερικανού ηθοποιού Μάικλ Τζ. Φοξ

Βραβεία Bafta 2024: Συγκινητική η εμφάνι...

Ο 62χρονος ηθοποιός δίνει μάχη εδώ και σχεδόν 30 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον

Ο 62χρονος Μάικλ Τζ. Φοξ (Michael J. Fox) της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας «Επιστροφή στο μέλλον» του Ρόμπερτ Ζεμέκις του μακρινού 1985, έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στην σκηνή των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA το βράδυ της Κυριακής 18/2/2024.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ που εδώ και περίπου 30 χρόνια έχει διαγνωστεί και δίνει μάχη με τη νευρολογικής φύσεως νόσο του Πάρκινσον, γνώρισε την αποθέωση από το κοινό.

Αν και ανέβηκε στη σκηνή των Βρετανικών Κινηματογραφικών βραβείων σε αναπηρικό καροτσάκι, στάθηκε όρθιος στο βήμα για να παρουσιάσει τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας όπου επικράτησε το επικό φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν, «Οπενχάιμερ». Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιο & το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Νωρίτερα παρουσιάζοντας τον διάσημο ηθοποιό στη σκηνή του Royal Festival Hall, όπου φιλοξενήθηκε η λαμπερή βραδιά της απονομής, ο οικοδεσπότης Ντέιβιντ Τένναντ (David Tennant) περιέγραψε τον Μάικλ Τζ. Φοξ ως έναν «αληθινό θρύλο του κινηματογράφου».

«Πέντε ταινίες είναι υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία και οι πέντε έχουν κάτι κοινό. Είναι το καλύτερο από αυτό που κάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού είσαι, αυτές οι ταινίες μπορούν να μας φέρουν κοντά», είπε συγκινημένος ο Μάικλ Τζ. Φοξ στη σκηνή.

Tον Μάικλ Τζ. Φοξ συνόδευε στα βραβεία Bafta, η σύζυγος του, Tracy Pollan.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight