Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Θρίαμβος για τον Καυκά της Ολυμπιάδας

Μπροστά ο Παπαμιχαήλ, πίσω ο Καυκάς

Μπροστά ο Παπαμιχαήλ, πίσω ο Καυκάς

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα 35 χλμ βάδην, σειρά είχε ο κλειστός στίβος για να ανέβει στο βάθρο των νικητών ο Γιάννης Καυκάς της Ολυμπιάδας.

Το Σάββατο (17/2) πρώτη μέρα του 38ου πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 19.30.29, ενώ ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος, ήταν 4ος με 20.49.66.

Αμφότεροι προπονούνται στην Ολυμπιάδα με την Ντίνα Μπορνιβέλλι.

Η επίδοση του Καυκά, που βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, είναι νέο ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στον κλειστό. Προηγούμενο ρεκόρ του Ντεντόπουλου με 20.34.01 από το 2017. Ο Καυκάς ξεπέρασε και τη σπουδαία επίδοση (19.45.06) που είχε πετύχει το 1990 ο εκ των προπονητών του στην Ολυμπιάδα, παλιός πρωταθλητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Ορφανόπουλος και είναι πια κάτοχος της 2ης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ 19.01.44 του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, που πέτυχε ...28 δευτερόλεπτα πριν τερματίσει ο Καυκάς!

Σημειωτέον λοιπόν πως στην ένατη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός) διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 19.01.44 και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 19.08.74 από το μακρινό πλέον 2016. Ο Παπαμιχαήλ πέτυχε το ρεκόρ μία εβδομάδα από την 14η νίκη του στα 20χλμ. βάδην και μία ημέρα από τη βράβευση του από την Ομοσπονδία για την προσφορά του στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Λίγο αργότερα η Αχαΐα πανηγύρισε και 2ο μετάλλιο με τον αιγιώτη Μιχαήλ Καΐπη (Κούρος) στο ύψος με 2.05μ. (ν.α.ρ.). Προπονητής του ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports