Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 30 χρόνια συμπληρώνονται από τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου Α. Αντωνόπουλου

Πάτρα: 30 χρόνια συμπληρώνονται από τον ...
Μαρτάτος Tάκης

Θα ψαλεί το Σάββατο 17/2/2024 στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στην Achaia Clauss, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του

Tριάντα χρόνια συμπληρώνονται από τον άδικο θάνατο του Κωνσταντίνου Α. Αντωνόπουλου, «ενός gentleman που πέταξε νωρίς στους αμπελώνες του ουρανού».

Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτής των “Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου” και εγγονός του Βλάση Aντωνόπουλου, διαδόχου του Γουσταύου Κλάους το 1918 στην Achaia Clauss.

Έφυγε από τη ζωή το 1994, πριν από 30 χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια οινική και πνευματική παρακαταθήκη. Στο «Ημερολόγια Αμπελώνων» που εκδόθηκε το 1996, ο δικηγόρος, συγγραφέας και ιστορικός Χρήστος Μούλιας είχε αναφέρει στην εισαγωγή:

«Λίγοι καλότυχοι έζησαν μ’ αυτό που αγάπησαν και ένας απ’ αυτούς τους λίγους ήταν και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος επάξια αναδείχτηκε σε «εργάτη του Αμπελώνα» και απέσπασε την αναγνώριση όσων αγαπούν την δημιουργία.

Η σχέση του με το κρασί (…) ήταν σχέση ερωτική, που υποτάχτηκε στο πάθος του να δημιουργήσει, συνδυάζοντας το καινούργιο, το σημαντικό, το υπέροχο, ίσως το ανεπανάληπτο, γιατί όχι το αιώνιο, με τη γευστική ισορροπία».

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σε ιδιόχειρες σημειώσεις του είχε γράψει:

«…. οι  μεγάλοι ανοικτοί χώροι, τα καλλιεργημένα κομμάτια γης με γοήτευαν.

Μου αρέσει η μυρωδιά του οργωμένου αγρού, το βρεμένο χώμα, τα χρώματα που αλλάζουν με τις εποχές, ο ρυθμός και η ισορροπία της γης, η δύναμη που έχει να σου δείχνει αυτοστιγμή το πότε κάνεις λάθος. Τη γη, το χώμα, το κρασί και τη γλώσσα, για να τα υποτάξεις πρέπει πρώτα να τα γνωρίσεις καλά. Ύστερα να υποταχτείς σ’ αυτά για να σε κυριεύσουν ολοκληρωτικά, χωρίς όρους. Και, στο τέλος, βλέποντας σωστά και με μέτρο τα περιθώριά τους να τους επιβληθείς».

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του που διατηρούν άσβεστη τη μνήμη και την παρουσία του, αναμένεται να παραστούν αυτό το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση που θα ψαλεί στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στην Achaia Clauss.

Έναρξη Θείας λειτουργίας στις 7.30 π.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις