Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Εμπόλεμη Ζώνη" με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου από 22/2 στις Ελληνικές αίθουσες

Η "Εμπόλεμη Ζώνη" με πρωταγωνι...
Μαρτάτος Tάκης

Σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ - Παίζουν και τα αδέλφια Luke και Liam Hemsworth

Με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για τον «Μονομάχο», Ράσελ Κρόου ως έναν έμπειρο πιλότο drone και τον 34χρονο ηθοποιό Λίαμ Χέμσγουορθ από τη Μελβούρνη, ως έναν αρχάριο ελεγκτή μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «Land of Bad – Εμπόλεμη Ζώνη».

Το φιλμ βγαίνει στις 22 Φεβρουαρίου σε διανομή της Σπέντζος και αναμένεται για προβολή και στην Πάτρα στα Βέσο Μάρε.

Μια μυστική επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων στις Νότιες Φιλιππίνες, εξελίσσεται σε μια 48ωρη βίαιη μάχη για την επιβίωση, σε αυτήν την γεμάτη δράση ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Μίλο Βεντιμίλια, Ρίκι Γουίτλ & o 43χρονος Λουκ Χέμσγουορθ, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του «Thor» - Chris Hemsworth και του Liam Hemsworth - Λίαμ Χέμσγουορθ.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας (η σκηνοθεσία είναι του William Eubank, ο οποίος & συνυπογράφει το σενάριο με τον David Frigerio), ένας αρχάριος ελεγκτής μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας έμπειρος πιλότος drone υποστηρίζουν μια ομάδα της Delta Force καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν μια αποστολή που πήγε στραβά, σε επιχείρηση διάσωσης.

Όταν μια ελίτ ομάδα δέχεται ενέδρα στην εχθρική επικράτεια, ο αρχάριος αξιωματικός Kinney (Hemsworth) μένει μόνος αλλά αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν πίσω. Με το αεροπορικό χτύπημα να πλησιάζει, η μόνη ελπίδα του Kinney εξαρτάται από την καθοδήγηση του πιλότου drone της Πολεμικής Αεροπορίας, Reaper (στο ρόλο ο 59χρονος Νεοζηλανδός ηθοποιός Russell Crowe), ο οποίος καθοδηγεί τον Kinney στον δρόμο εκτός της εμπόλεμης ζώνης, προσπαθώντας να αποφύγει τον άγνωστο κίνδυνο, όπου κάθε κίνηση θα μπορούσε να είναι η τελευταία τους.

Ο σκηνοθέτης έχει αναφέρει για την ταινία του: «Είναι καταρχάς μια ταινία για τη φιλία. Κατά τη συγγραφή του σεναρίου, αυτός ο δεσμός ήταν μεταξύ των βασικών χαρακτήρων, κολλημένοι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε ένα τοπίο που δεν συγχωρεί. Όταν έφτασα στα γυρίσματα στην Αυστραλία, διαπίστωσα ότι αυτός ο δεσμός ξεπέρασε τη σελίδα με δύο τρόπους: Σφυρηλατήθηκε μεταξύ των ηθοποιών και είναι μια βασική αξία της χώρας στην οποία κάναμε τα γυρίσματα.

Ήταν αυτή η συντροφικότητα - από την έρευνα και τη σύνταξη του σεναρίου με τον συν-σεναριογράφο και παραγωγό μου David Frigerio, μέχρι τις ιστορίες που ακούσαμε από πραγματικούς στρατιώτες της Delta Force, και αυτό που έζησα στα γυρίσματα - αυτό έκανε την “Εμπόλεμη Ζώνη” μια αξέχαστη εμπειρία».

Η ταινία προσέφερε επίσης μια άλλη συναρπαστική προοπτική για το καστ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Luke και ο Liam Hemsworth συνεργάστηκαν. «(Πάντα) ψάχνουμε για κάτι που θα ήταν σωστό να κάνουμε, και αυτό ακριβώς έγινε, λόγω περιστάσεων και καλής συγκυρίας», ανέφερε ο Liam Hemsworth. «Νομίζω ότι ήταν ωραίο γιατί ο ρόλος που παίζει (ο Luke) στην ιστορία είναι σαν χαρακτήρας μεγαλύτερου αδερφού…

Νομίζω ότι τα πράγματα ήρθαν πραγματικά φυσικά για μένα και εκείνον επειδή έχουμε αυτή τη σχέση».

Ο Liam Hemsworth πιστεύει ότι η καθηλωτική ποιότητα της ταινίας θα είναι ορατή: «Ας ελπίσουμε ότι το κοινό θα κάνει αυτό το ταξίδι με τον Kinney και θα βιώσει πόσο δύσκολο & πόσο τρομακτικό είναι και θα δει τις φάσεις που περνάει, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση χωρίς ανάλογη εμπειρία».

Εργαζόμενος από μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Λας Βέγκας, ο Eddie Grim (Russell Crowe) είναι ένας πιλότος drone που έχει αναλάβει την υποστήριξη μιας αποστολής ειδικών επιχειρήσεων της Delta Force. Στο πυκνό, ασταθές τοπίο όμως, η αποστολή γρήγορα πάει στραβά.

Για τον Russell Crowe, η ένταση είναι καθοριστικό στοιχείο για την ερμηνεία του ως Reaper: «Δεν είναι απαραιτήτως φυσικό μέλος αυτής της ομάδας… Ο άνθρωπος στο έδαφος με τον πιλότο μπορεί να μη συναντηθούν ποτέ. Στην ιστορία μας, υπάρχει μια οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ του χειριστή στο έδαφος και του πιλότου λόγω των πραγμάτων που συμβαίνουν, και σίγουρα όταν πηγαίνει στραβά, ο πιλότος αισθάνεται υπεύθυνος. Και επομένως, πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τον άνθρωπο ασφαλή και να τον βοηθήσει να πετύχει στην αποστολή του».

Ο Ράσελ Κρόου λίγο πριν συμπληρώσει αισίως τα 60 του χρόνια, παραμένει ένας υπολογίσιμος σταρ που αναδείχθηκε μέσα από το Οσκαρικό φιλμ του 1997 «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό». Οι πρωταγωνιστικοί του ρόλοι στον «Gladiator – Μονομάχο» του Ρίντλει Σκοτ το 2001 και στο επίσης Οσκαρικό «A Beautiful Mind» του Ρον Χάουαρντ το 2002 απογείωσαν την καριέρα του. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του και στις ταινίες «Robin Hood» το 2010 και «Cinderella Man» το 2005.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture