Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θα απέχει ο Βορίδης, αλλά δεν παραιτείται

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θα απέχει ο Βο...

Δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο.

Ο κ. Βορίδης τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση και επανέλαβε τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει και δημόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για αυτό και θα απέχει από την ψηφοφορία. Αναγνώρισε δε ότι ήταν άψογη η διαδικασία της εσωκομματικής συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Επομένως, ο κ. Βορίδης τελικά δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα του υπουργού Επικρατείας και δη, όπως φαίνεται, με την ανοχή του Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές άλλωστε σχολίαζαν ότι: “Ο κ.Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Αρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο”.

Τίθεται βέβαια το ερώτημα εάν μπορεί και όποιο άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου διαφωνεί να απέχει, αλλά να παραμείνει στη θέση του. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα.

Όσο για τους υφυπουργούς, οι ίδιες πηγές επικαλούνταν ότι δεν είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ως εκ τούτου δεν ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση. “Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της ψηφοφορίας. Αφήστε να δούμε τι θα πράξουν στη Βουλή“, προσθέταν οι ίδιες πάντα πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα και προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με επίκληση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις