Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Έγινε το πρώτο βήμα για τη σχολή Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

Πανεπιστήμιο Πατρών: Έγινε το πρώτο βήμα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συστάθηκε μία επιτροπή προκειμένου να επεξεργαστεί και να προτείνει τη δημιουργία της

Πλώρη για τη δημιουργία σχολής Ολυμπιακών Σπουδών έβαλε τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Πατρών  με πρώτο βήμα την υπογραφή ενός μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο thebest.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, «τη Δευτέρα υπογράψαμε ένα μνημόνιο με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Συστάθηκε μία επιτροπή προκειμένου να επεξεργαστεί και να προτείνει τη δημιουργία σχολής ολυμπιακών σπουδών, στην Αρχαία Ολυμπία. Ελπίζω ότι κοντά στο Πάσχα ή λίγο αργότερα, θα έχουμε την εισήγηση για να την κουβεντιάσουμε στη Σύγκλητο που είναι αρμόδια και στη συνέχεια να εγκριθεί.  Αναμένουμε τις εξελίξεις».

Να σημειώσουμε ότι θέλοντας να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας, το πανεπιστήμιο Πατρών  «τρέχει» και προπτυχιακό πρόγραμμα στην Κίνα ενώ γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια και για την Αλεξάνδρεια. Πλέον η δημιουργία σχολής Ολυμπιακών σπουδών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορεί να προσελκύσει σπουδαστές από πολλές χώρες του κόσμου.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένας πόλος έλξης. Μέσα από την εξωστρέφεια και τη διασύνδεση με την κοινωνία μπορεί το Πανεπιστήμιο να υποδεχθεί φοιτητές άλλων χωρών, να πραγματοποιηθούν διεθνείς συνεργασίες που θα δώσουν πολλά στο Πανεπιστήμιο μας αλλά και στην περιοχή μας» είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Μπούρας. 

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις