Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 500 ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα και «ταξίδι» στην Καλαβρία για το «Ενδόραμα»

Πάτρα: Πάνω από 500 ενδοκρινολόγοι από ό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Πραγματοποιείται και φέτος στην Πάτρα το πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο «Ενδόραμα» που πλαισιώνεται μάλιστα από ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό δρώμενο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Νεοκλής Γεωργόπουλος, εκ της οργανωτικής επιτροπής,  «το πανελλήνιο συνέδριο ενδοκρινολογίας “Ενδόραμα” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Γίνεται στην πόλη μας για 15η συνεχή χρόνια με ανταπόκριση από το σύνολο των ενδοκρινολόγων της χώρας και αφορά ό,τι δημοσιεύτηκε στον τομέα της ενδοκρινολογίας τη χρονιά που πέρασε. Είναι ουσιαστικά μία επικαιροποίηση. Απευθύνεται στη νέα γνώση και γι΄αυτό έχει και αυτή την απήχηση. Θα συμμετέχουν πάνω από 500 ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα.

Στην οργανωτική ομάδα του συνεδρίου εκτός από εμένα και τον Κώστα Μάρκου ήταν και ο αείμνηστος καθηγητής μας Απόστολος Βαγενάκης οποίος έφυγε από τη ζωή το 2013. Οργανώνεται μία τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνον, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα προβληθεί ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και θα τιμηθεί η προσφορά του στην επιστήμη.  Κάθε χρόνο το «Ενδόραμα» είναι ένα ιατρικό συνέδριο που διοργανώνει και ένα πολιτιστικό δρώμενο καθώς η επιστήμη και ο πολιτισμός δεν είναι δύο πράγματα που δεν συναντιούνται. Φέτος έχουμε τη χαρά το πολιτιστικό μας δρώμενο να είναι αφιερωμένο στην ελληνόφωνη Καλαβρία. Ετοιμάζεται ένα σύνολο εκδηλώσεων για το βράδυ της Παρασκευής. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μία ειδική μουσική εκδήλωση στα Παλαιά σφαγεία με τη μουσική των ελληνόφωνων της Καλαβρίας».

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα το θέμα του πολιτιστικού δρώμενου είναι : Ελληνόφωνη Καλαβρία - “Eghi mia glossa ti petheni, den eghi iatro ti na tin jani” - Bruno Stelitano.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 26 & 27 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η βυζαντινή Καλαβρία με τον φακό της Φωτεινής Καϊμάκη» και στις 8:00 το απόγευμα την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, ομιλία με θέμα «Griki imèsta, grika omiloume. Η γλώσσα γραίκα δεν βασιλέγουει. Τα γράμματα αμαλάμματα στην ιστορία μας» με ομιλήτρια την συγγραφέα, Φωτεινή Καϊμάκη.

Επιπλέον, το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΕΠΕΚΕ), σε συνεργασία με το «Πολιτιστικό ΕΝΔΟΡΑΜΑ» διοργανώνει μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία με το μουσικό συγκρότημα “Encardia”, και τη συμμετοχή των ελληνόφωνων μουσικών από την Καλαβρία: Valentino Santagati, Elena Gallo, Francesco Nuceraκαι Carmelo Crea. Συμμετέχουν επίσης: ο Χρήστος Χατζόπουλος και η Σοφία Χατζοπούλου.

 

Πρόγραμμα συνεδρίου  26 – 28 Ιανουαρίου 2024

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 – Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 Αίθουσα Ι6 (Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών)

9:00 – 21:00 «Η βυζαντινή Καλαβρία με τον φακό της Φωτεινής Καϊμάκη»
Έκθεση φωτογραφίας από τα 20ετή ταξίδια της συγγραφέως Φωτεινής Καϊμάκη στην ευρύτερη περιοχή της  Ελληνόφωνης Καλαβρίας.

20:00 – 21:00 Πολιτιστικό ΕΝΔΟΡΑΜΑ ‘23
Θέμα: Ελληνόφωνη Καλαβρία - «Έχει μια γλώσσα που πεθαίνει, δεν έχει γιατρό για να τη γιάνει» - «Eghi mia glossa ti petheni, den eghi iatro ti na tin jani» - Bruno Stelitano

Ομιλία: «Griki imèsta, grika omiloume. Η γλώσσα γραίκα δεν βασιλέγουει. Τα γράμματα αμαλάμματα στην ιστορία μας»
Ομιλήτρια: Φωτεινή Καϊμάκη, συγγραφέας

Φωτογραφίες- βίντεο: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις