Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνα εγκατάλειψης στο αεροδρόμιο Αράξου- Θα φανεί φως; Τι λέει ο αερολιμενάρχης

Εικόνα εγκατάλειψης στο αεροδρόμιο Αράξο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα προβλήματα με τον φωτισμό και οι περικοπές

Προβληματισμός επικρατεί για το αεροδρόμιο του Αράξου, καθώς υπάρχει έντονη η εικόνα εγκατάλειψής του.

Τις βραδινές ώρες τα προβλήματα μεγαλώνουν λόγω της έλλειψης επαρκούς φωτισμού αλλά και την περικοπή των υπερωριών του προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία να βγουν οι βάρδιες.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, δεν κρύβει την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί: «Οι πυλώνες φωτισμού υπολειτουργούν εδώ και πέντε χρόνια και κάθε χρόνο ενημερώνουμε αλλά δεν γίνεται τίποτα. Δουλεύαμε με μισά φώτα, καήκανε και τα υπόλοιπα, από τους τέσσερις πυλώνες πίστας, οι δυο είναι εκτός λειτουργίας και από αυτούς δουλεύει κανονικά μόνο ένας και ο άλλος είναι μόνο με δυο φωτιστικά. Που σημαίνει ότι δεν έχουμε επαρκή φωτισμό για να εξυπηρετήσουμε το καλοκαίρι, τις βραδινές πτήσεις τσάρτερ».

Πρόβλημα επίσης, στο αεροδρόμιο του Αράξου, υπάρχει και με τις υπερωρίες προσωπικού, που κόπηκαν για το 2024, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείνει το καλοκαίρι από τις 5 το απόγευμα και να μην μπορεί να εξυπηρέτηση πέρα από τις πτήσεις και τις τυχόν αεροδιακομιδές που θα προκύψουν.

Είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχουν γίνει έργα αναβάθμισης ή συντήρηση στο αεροδρόμιο και μόλις πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι μπήκε ένα πλάνο προκειμένου να προχωρήσουν.

Ο κ. Γκουβίτσας, αναφερόμενος στα έργα, τονίζει «Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνουν κάποια έργα αναβάθμισης-συντήρησης του αεροδρομίου, να δοθούν τα χρήματα. Ακόμα είναι σε επίπεδο διαβούλευσης, δεν ξέρουμε αν θα βγουν διαγωνισμοί, τι θα γίνει και πως θα γίνει. Πάντως, τα έργα θα πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν ενόψει του καλοκαιριού που θα ξεκινήσουν οι πτήσεις. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, έχω ενημερώσει και την υφυπουργό μεταφορών και όπως είπαν έχει τελειώσει το οικονομικό έτος και η Διεύθυνση Τεχνικής Συντήρησης πρέπει να το κάνει εκ νέου γιατί δεν είχαν δοθεί χρήματα. Είμαι σε αναμονή, να δω τι θα γίνει αυτή τη φορά»

Τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν:

Εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου (αεροσταθμός, Πύργος Ελέγχου, Η/Μ εγκαταστάσεων καθώς και λοιπών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Εργασίες συντήρησης και επανεπίστρωσης του πεδίου κίνησης αεροσκαφών (πίστα).

Εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης της περίφραξης του αεροδρομίου.

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των τάφρων απορροής ομβρίων του αεροδρομίου.

Εργασίες διαμόρφωσης ζωνών ασφαλείας και απομάκρυνσης τυχόν εμποδίων εντός των ζωνών.

Εργασίες τοποθέτησης φωτοσήμανσης εμποδίων εντός και εκτός του χώρου του αεροδρομίου.

Κατασκευή φυλακίου στέγασης αστυνομικού.

Κατασκευή στεγάστρου και βοηθητικού κτιρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις