Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ξεπαγώνει» η αντιδρόμηση της Κανακάρη- Αλλάζουν κατεύθυνση Αράτου και Ζαΐμη, αμφιδρομείται η Αγίας Σοφίας

Πάτρα: «Ξεπαγώνει» η αντιδρόμηση της Καν...

Αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας.

Επικαιροποιήθηκε η μελέτη «Μέτρα Αναβάθμισης της Συγκοινωνιακής Εξυπηρέτησης ∆ιαχείρισης της Κυκλοφορίας και Στάθμευσης» για την Πάτρα.

Με αφετηρία τις εναλλακτικές προτάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, τα λεωφορεία του οποίου δεν χωρούσαν να περάσουν από την Κανακάρη, έγινε η επικαιροποίηση της μελέτης  η οποία παρουσιάστηκε χθες στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το νέο δεδομένο που εισαγάγει η επικαιροποιημένη μελέτη είναι η αντιδρόμηση των οδών Ζαΐμη και Αράτου, καθώς εξετάζεται η κάθοδος των λεωφορείων να γίνεται από την Αράτου και να στρίβουν στην επίσης αντιδρομημένη Μαιζώνος και στη συνέχειά της, την Κωνσταντινουπόλεως για να καταλήγουν στην Αγίας Σοφίας που αμφιδρομείται (θα έχει διπλή κατεύθυνση).

Με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης, ισχύουν τα όσα ξέραμε για τις αλλαγές που έρχονται στον κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας.

Οι κυριότερες από αυτές είναι:

- Η αντιδρόμηση της Κορίνθου και της Κανακάρη, με τους δύο βασικούς αυτούς κομβικούς οδούς του κέντρου της Πάτρας να αλλάζουν κατεύθυνση.

- Η αντιδρόμηση των οδών Ζαΐμη και Αράτου.

- Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από το ύψος της Αράτου έως και το ύψος της Γούναρη.

- Η αντιδρόμηση των τμημάτων της βόρειας πλευράς της Μαιζώνος (προς την Αγίας Σοφίας) που δεν θα έχουν πεζοδρομηθεί. Αντίθετα τα τμήματα της οδού από την Γούναρη και μετά θα παραμείνουν στην ίδια κατεύθυνση.

- Η αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως, της οδού δηλαδή που αποτελούσε έως τώρα μία από τις εισόδους προς το κέντρο της Πάτρας.

- Η διπλή κατεύθυνση που θα έχει πλέον ο δρόμος της Αγίας Σοφίας που παίρνει και πάλι τον χαρακτήρα που είχε παλαιότερα, αποτελώντας ένα κομβικό κομμάτι του νέου χάρτη.

- Οι πεζόδρομοι που θα προκύψουν μέσα από τις αλλαγές αυτές, όπως αυτός στην Αγίου Νικολάου στο κομμάτι από το ύψος της Μαιζώνος έως το ύψος της Κορίνθου και από το ύψος της Κορίνθου έως την Αλεξάνδρου Υψηλάντου, θα κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος.

Όπως ανακοίνωσε ο ∆ήμαρχος, το θέμα θα εισαχθεί, το επόμενο διάστημα, στο ∆ημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση.

*εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις