Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Είχε συνάντηση με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και των οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Σία Αναγνωστοπούλου: Είχε συνάντηση με ε...

Συζητήθηκε το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το ΥΠΠΟΑ πρόκειται να εισαγάγει στη Βουλή, σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα «Creative Greece»

H βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου που πλέον ανήκει στη Νέα Αριστερά, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και των οργανισμών διαχείρισης συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, “στο πλαίσιο του γόνιμου διαλόγου και της καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει εδώ και χρόνια με τους ανθρώπους του Σύγχρονου Πολιτισμού συναντηθήκαμε, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, οι βουλεύτριες Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου, την περασμένη Παρασκευή 12.1 και τη Δευτέρα 15.1. 2024, με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και των οργανισμών διαχείρισης συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Κεχαγιόγλου και μέλη του ΔΣ κ. Κατοπώδης και κ.Ρόκκου,  ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών,  Χάρης Παπαδόπουλος και το μέλος του ΔΣ κ. Παπανικήτας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ κ. Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, κ. Θέος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών  Έργων ΑΘΗΝΑ κ. Μιχαήλ, η Γενική Γραμματέας κ. Σολωμού και ο Νομικός Σύμβουλος  κ. Κοκολινάκης, ο Γενικός Γραμματέας  του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών ΔΙΟΝΥΣΟΣ, κ. Αξελός  καθώς και η αντιπρόεδρος του ΣΑΠΟΕ, κ. Λιβανού, ο πρόεδρος και της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, κ. Κοβότσος και το μέλος του ΔΣ κ. Παπασπύρου  και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΚ, κ. Φουρτούνης.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το ΥΠΠΟΑ πρόκειται να εισαγάγει στη Βουλή, σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα «Creative Greece». Το νομοσχέδιο δεν το έχουμε δει ακόμα, οι διαρροές όμως που κυκλοφορούν δεν προοιωνίζονται, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, καμιά δημιουργική πραγματικά μεταρρυθμιστική παρέμβαση που θα ανανεώσει τον Σύγχρονο Πολιτισμό στη χώρα.

Η Νέα Αριστερά, με προτάσεις και παρεμβάσεις, θα είναι πάντα στο πλευρό των  ανθρώπων του Σύγχρονου Πολιτισμού και σύντομα θα καταθέσει πρόταση νόμου για τον 21ο αιώνα του Σύγχρονου Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις