Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Απονεμήθηκε Τιμητικό βραβείο Όσκαρ στον σπουδαίο Μελ Μπρουκς

Απονεμήθηκε Τιμητικό βραβείο Όσκαρ στον ...

Το μοναδικό του Όσκαρ ο Μπρουκς το είχε κερδίσει το 1968 για το σενάριο της ταινίας «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί - The producers»

Στα 97 του χρόνια σήμερα, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς βραβεύθηκε την Τετάρτη 10/1/2024 με τιμητικό Όσκαρ για το σύνολο του έργου του, περισσότερο από μισό αιώνα αφού κέρδισε το μοναδικό του Όσκαρ για την ταινία «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί - The producers», πολλά χρόνια πριν, στην οποία γελοιοποιούσε τον Χίτλερ.

Το φιλμ “The Producers” ήταν και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Mel Brooks στον κινηματογράφο, και στην απονομή του 1968, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Στην ταινία έπαιζαν οι Zero Mostel, Gene Wilder και Dick Shawn.

Κατά την διάρκεια τελετής, ο Μελ Μπρουκς αστειεύτηκε λέγοντας ότι έχει τύψεις για την τύχη του πρώτου του Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

«Μου λείπει πολύ. Ποτέ δεν έπρεπε να το έχω πουλήσει. Αυτό εδώ δεν θα το πουλήσω. Το ορκίζομαι στον Θεό», είπε χαρακτηριστικά.

Μετρ της χολιγουντιανής κωμωδίας, ο Μελ Μπρουκς είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους του σινεμά που έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα βραβεία του αμερικανικού κόσμου της ψυχαγωγίας αλλά και τις καρδιές των θεατών.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture