Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Καταφθάνει την Πέμπτη 11/1/2024 στις Ελληνικές αίθουσες ο σκληροτράχηλος "Μελισσοκόμος"

Καταφθάνει την Πέμπτη 11/1/2024 στις Ελλ...

Στην ταινία σε σκηνοθεσία του David Ayer που βγαίνει αυτές τις μέρες & στις ΗΠΑ, το φιλμ έχει για πρωταγωνιστή τον Jason Statham

Μαζί με την έξοδο του στις ΗΠΑ, βγαίνει και στη χώρα μας η ταινία δράσης «Ο Μελισσοκόμος – The Beekeeper» σε σενάριο του Kurt Wimmer και σκηνοθεσία του 55χρονου Αμερικανού δημιουργού David Ayer.

Η ταινία σε διανομή της The Film Group, ξεκινά να παίζεται στη χώρα μας από την Πέμπτη 11/1/2024 & την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Όπως ο ίδιος ο Ayer ανέφερε, μέσα από την ταινία του ήθελε να δώσει λίγη παρηγοριά στο κοινό, να μπορούν να τη δουν οικογένειες και να συνδεθούν μαζί της. Ο δε ήρωας του φιλμ, ο σκληροτράχηλος «μελισσοκόμος», Άνταμ Κλέι, τον οποίο υποδύεται ο Jason Statham, ήθελε ο Ayer, να είναι ένας ήρωας που μέσα στο σημερινό χάος και βίαιη κοινωνία όπου ζούμε, να μπορεί να φτιάξει τα πράγματα και να κάνει τη διαφορά δείχνοντας ότι η ελπίδα είναι ακόμα ζωντανή.

Ο ήρωας του, λοιπόν, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, αποκάλυψε τη διαφθορά και πολέμησε το σύστημα.

Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως ‘’Οι Μελισσοκόμοι’’.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Ντείβιντ Έιρ - David Ayer ("Suicide Squad", "Fury"), σενάριο του Κέρτ Γουίμερ (Salt) και με πρωταγωνιστές εκτός του Τζέισον Στέιθαμ, τον τιμημένο με Όσκαρ Τζέρεμι Άιρονς, την Μίνι Ντράιβερ και τον Τζος Χάτσερσον.

Ο σεναριογράφος Κερτ Γουίμερ όπως λέει, εξοργίζεται με όσα άτομα εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους. «Οι απατεώνες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και τους παίρνουν ό, τι έχουν», παρατηρεί. Μάλιστα, όταν τα θύματα είναι μόνα τους, δίχως κάποιο κοντινό πρόσωπο να τα βοηθήσει και να τα υπερασπιστεί, η αδικία φαντάζει ακόμα πιο μεγάλη.  Όταν τα χρήματα εξαφανιστούν, δεν υπάρχει ελπίδα να τα πάρουν πίσω. Τόσα άτομα πέφτουν θύματα απάτης δίχως την παραμικρή ελπίδα να δικαιωθούν.

Στην ταινία ο ήρωας που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ αναλαμβάνει να εξοντώσει μία εταιρεία που ξαφρίζει μέσω διαδικτύου υπέρογκα ποσά από απλούς πολίτες, μία ιστορία απόλυτα επίκαιρη και σημερινή.

Πριν αρκετά χρόνια όπως ανέφερε ο σεναριογράφος Κερτ Γουίμερ, είχε μια χήρα θεία που ζούσε στη Γερμανία. Κάποια άτομα κέρδισαν την εμπιστοσύνη της, συγκατοίκησαν μαζί της για να την φροντίζουν και τελικά απέκτησαν πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Της πήραν τα πάντα και εκείνη πέθανε στην ψάθα. Η ιστορία της επέστρεφε διαρκώς στις σκέψεις του, οπότε κάποια στιγμή αναρωτήθηκε και ο ίδιος πώς θα διαχειριζόταν μια τέτοια συνθήκη σε έναν φανταστικό κόσμο. Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους; Κάπως έτσι, προέκυψε και η ιδέα της ταινίας με την παρουσία ενός «Λευκού Ιππότη» που είναι στο πλάι των ανθρώπων που τον χρειάζονται.

Φυσικά, ο Γουίμερ δεν χρειάστηκε να προβληματιστεί ιδιαίτερα για τον ρόλο του προστάτη των αδύναμων, αφού εξ’ αρχής ένα άτομο αποτελούσε τη βασική του επιλογή: ο Βρετανός σταρ Τζέισον Στέιθαμ. Οι δυο τους  γνωρίζονταν ήδη αρκετά χρόνια, δουλεύοντας μαζί σε σενάρια, κάποια εκ των οποίων υλοποιήθηκαν και κάποια άλλα που δεν προχώρησαν ποτέ.

Η ιστορία που έγραψε ο Κερτ Γουίμερ κέντρισε άμεσα το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη της ταινίας, Ντέιβιντ Έιρ, ο οποίος & εντυπωσιάστηκε από το χιούμορ του σεναρίου, τους καλογραμμένους χαρακτήρες της ιστορίας, την ευκαιρία για εντυπωσιακή δράση, αλλά κυρίως από το γεγονός πως ο Γουίμερ κατάφερε να τον εκπλήξει. «Αν κατάφερε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από εμένα, ξέρω πως θα κάνει και το ίδιο με το κοινό», τόνισε ο Έιρ.

Στην ταινία παίζουν και οι Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Μπόμπι Νάντερι,  Phylicia Rashad, Taylor James, κ.α.

Διάρκεια 105 λεπτά.

*Για να αφηγηθεί την ιστορία του «Μελισσοκόμου», ο Γουίμερ έκτισε έναν κόσμο, ο οποίος σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας, Κρις Λονγκ, «μεταφράζεται ιδανικά στην κοινωνία μας». Ο Γουίμερ εξηγεί πως οι μέλισσες πάντα του φαίνονταν συναρπαστικές. Το πρώτο ποτό φτιάχτηκε από μέλι, ο Ναπολέων τις χρησιμοποιούσε ως σύμβολο της ισχύς του. Όλοι αγαπούν τις μέλισσες. Είναι χνουδωτές και φτιάχνουν μέλι. Είναι τα δελφίνια των εντόμων! Επιπλέον, το κοινό γνωρίζει τη δομή των μελισσιών: κηφήνες, εργάτριες και στην κορυφή η βασίλισσα.

Για τις ανάγκες της ταινίας, ο Ντέιβιντ Έιρ μελέτησε αρκετά τον κόσμο των μελισσών, ώστε να εμπλουτίσει τη μυθολογία του «Μελισσοκόμου».

Το σενάριο είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να βυθίζει τον Άνταμ Κλέι, τον χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ, όλο και βαθύτερα στο δίκτυο της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία έρχεται αντιμέτωπος και να αποκαλύπτει διαρκώς περισσότερες πληροφορίες, την ώρα που η δράση γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή και απαιτητική.

«Ο Κλέι», εξηγεί ο Έιρ, «πηγαίνει και σπάει τα γραφεία των κακών και εκείνοι πάνε σπίτι του για να το καταστρέψουν. Εμφανίζονται στη φάρμα του, αλλά είναι προετοιμασμένος, βασικά  νομίζω πως είναι προετοιμασμένος για τον οποιοδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή κι αν εμφανιστεί. Ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία ανάπτυξης και σχεδιασμού της δράσης είναι πόσο έξυπνος είναι ο Μελισσοκόμος όταν έρχεται αντιμέτωπος με κάποιον και ο τρόπος που χρησιμοποιεί αντικείμενα που βρίσκει γύρω του για να εξοντώσει τους αντιπάλους του με ευφυείς τρόπους». Μάλιστα, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Κλέι είναι η σπάνια χρήση όπλων. Εκείνα είναι απλώς ένα ακόμη εργαλείο για την εξόντωση των ανταγωνιστών του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τα χρειάζεται διαρκώς. Η ιδέα είναι ότι τα χέρια του είναι σαν τα χέρια μάγου ή όπως λέει χαρακτηριστικά και ο μεγαλύτερο ανταγωνιστής του, «Όσο ένας Μελισσοκόμος αναπνέει, είναι οπλισμένος».

Eπιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture