Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Άντζελα Μπάσετ και ο βετεράνος κωμικός Μελ Μπρουκς θα παραλάβουν τιμητικά βραβεία Όσκαρ

Η Άντζελα Μπάσετ και ο βετεράνος κωμικός...

Τον ερχόμενο Νοέμβριο - Θα τιμηθεί με Όσκαρ και η υπεύθυνη μοντάζ Κάρολ Λίτλτον & με το ανθρωπιστικό βραβείο Τζιν Χέρσολτ η Μισέλ Σάτερ, δντρια Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Σάντανς

Η Aφροαμερικανή σταρ Άντζελα Μπάσετ που είναι γεννημένη στη Νέα Υόρκη, μπορεί να έφυγε με άδεια χέρια από την φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ τον περασμένο Μάρτιο όπου διεκδίκησε με αξιώσεις το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για το φιλμ «Black Panther: Wakanda Forever» χάνοντας από την Τζέιμι Λι Κέρτις της ταινίας «Τα Πάντα όλα», ωστόσο η δύο φορές υποψήφια αναμένεται να παραλάβει φέτος χρυσό αγαλματίδιο και δεν θα είναι μόνη της.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, η 58χρονη ηθοποιός Άντζελα Μπάσετ (έχει γενέθλια στις 16 Αυγούστου), ο βετεράνος κωμικός, ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Μπρουκς («Φρανκενστάιν τζούνιορ», «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες») και η υπεύθυνη μοντάζ Κάρολ Λίτλτον θα λάβουν τιμητικά Όσκαρ στην τελετή απονομής των βραβείων του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ.

Μάλιστα για τον Μελ Μπρουκς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το honorary Oscar τη στιγμή μάλιστα που ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης της Αμερικάνικης κωμωδίας και σάτιρας έχει φτάσει αισίως σε ηλικία τα 97 έτη (έχει γενέθλια στις 28 Ιουνίου).

Η Μισέλ Σάτερ - Michelle Satter, διευθύντρια των Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Σάντανς – Sundance στη Γιούτα (το οποίο έχει ιδρυθεί το 1981 από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ), θα λάβει επίσης το ανθρωπιστικό βραβείο Τζιν Χέρσολτ στην ίδια τιμητική εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας των Όσκαρ είναι ενθουσιασμένο που τιμά τέσσερις (4) πρωτοπόρους δημιουργούς που έχουν μεταμορφώσει την κινηματογραφική βιομηχανία και έχουν εμπνεύσει γενιές κινηματογραφιστών και θαυμαστών του κινηματογράφου, δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζάνετ Γιανγκ, πρόεδρος της Ακαδημίας.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

H φωτ. της Michelle Satter από ανάρτηση του yahoo.com, είναι από το Sundance Institute & τη δείχνει στη διάρκεια του Sundance Institute Directors & Screenwriters Lab με τον Rashad Frett στο Sundance, στη Γιούτα στις 10 Ιουνίου 2023 (credit: Jonathan Hickerson/Sundance Institute via AP).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture